E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Dilema-ovlasceni servis ili ne

(1/10) > >>

zveki66:
Blizi se vreme za drugi redovan servis, motor nov, kupljen prosle godine. Da li raditi servis kod ovlascenog servisera i time sacuvati petogodisnju garanciju ali dati
6-700 i plus dinara ili naci nekog proverenog majstora (za koga iskreno ne znam) platiti manje ali izgubiti garanciju. Da li u slucaju nekog kvara na vodi, garancija uopste nesto znaci i koliko je moguce dokazati servisu da kvar nije nastao tvojom greskom u eksploataciji ili rukovanju.
Vasa misljenja, iskustva po tom pitanju.

maverick:
Koji motor je u pitanu, ako je neki od ovih vecih s direktnim ubrizgavanjem i morem elktronike svakako sam za produzenje garancije....Mehanička oštecenja nastala u voznji ionako ti ne pokriva jamstvo..no ove kvarove kojima su noviji motori svakako podlozni trebalo bi da rijesavaju bez pitanja

zankiki:
Ako si već kupio novi motor, ja bih čuvao garanciju.
Pogotovo što 5 godina uopšte nije malo, a na novijim motorima su elektronike skupe.

DuleN:
Ovo je i za mene velika dilema... Prosle godine sam kupio nov motor. Sve je bilo OK a kada je na red dosao prvi servis ovlasceni serviser mi je za 20 minuta posla  naplatio 250 EUR . Sve je to OK, ja cenim svaciji posao i rad, ali ipak je 250 evrica je poprilicna suma...
Nakon toga sam se bacio na citanje uslova garancije... Bolje da nisam ni citao, sad u opste pojma nemam da li se nesto moze reklamirati ako dodje do problema...
Iz tih razloga cu ja verovatno produziti da koristim usluge majstora u kog imam poverenje, pa makar zrtvovao garanciju...

Vuk:
A sta treba da se radi?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju