Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
.
Bakara:
Mislim da sam jutros postavio rekord u tome koliko alge usporavaju camac.
Johnson 15hp, pun gas uzvodno, 8km/h! Pola gasa, isto 8km/h... sajkaca
Na punom gasu samo podize pramac a krma zaranja, i ne dobija nista na brzini.
Plovim onako spor i imam dovoljno vremena da se prisecam kako je bilo kad sam glisirao po Dunavu, stizao svugde brzo.....eh, ta vremena.... jh
broker975fx:
Pa sta je problem u tom antialginu sto ga ne mazete, imas malo plovilo izvuciga na ruke izmazi to i za 48h mozes opet u vodu. Ako je do cene na kraju krajeva mozes da uzmes i nekog hempela ili internacional od ovih sto toce na litar. Vidim da su ljudi zadovoljni sa tim proizvodima mada oni nisu namenjeni maloj nautici ali i to je bolje nego nista.
zankiki:
Ja mažem aantialginom čak i pomoćni čamac od 3 metra, muka je sve to strugati.
Sa druge strane, kad se uzme u obzir razlika u brzini na istim obrtajima (samim tim i odgovarajuće veća potrošnja goriva), čak i na deplasmancu se novčano više isplati mazati antialgin nego ne mazati...
Na plastičnim čamcima je prajmer i antialgin zaštita od osmoze...
Stvarno mi je nije jasno zašto to ljudi ne rade.....
Bakara:
U pravu ste obojica. Ja sam pre ove sezone, proveo samo dve sezone na Dunavu. Prvu sa gliserom i Tomosom 10, koji svakako nije mogao da izglisira i vozen je u deplasmanskom rezimu pa problem sa algama nisam primetio. Sledecu sezonu sam imao Tomos 4 na Tiger Sharku i brzinu od 5kmh uzvodno, gde problem sa algama skoro i da ne postoji jh
Nisam znao da alge naprave ovoliki problem i da toliko ubiju ekonomiju. Ali od sledece sezone ce na ovaj camac sigurno da padne antialgin, osim ako ne resim da nabavim neko drugo plovilo.
broker975fx:
Ja se premisljam da li da stavljam ili ne, da samo zamazem nije neka cifra na sve ali ucinak od godinu dana mi ne znaci a sa druge strane da uradim po preporuci je vec ozbiljna cifra. Mislim da cu napraviti kompromisno resenje, ono sto vidim i ide mi na zivce cu uraditi visestruko sa najskupljim a ono sto ne vidim cu staviti najverovatnije ovaj hempel ili internacional na tocenje pa koliko drzi drzi jer brod planiram da vadim za 10 godina:)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju