E, ovako treba... > Restauracije

Gagina restauracija

<< < (7/16) > >>

Zoran:
   Gago,
 svaka cast na hrabrosti.Ja imam nesto iskustva sa poliesterom,pa bi te malo posavetovao ako mozda ne znas.
 Nadam se da nije kasno.Kad se plastificira sper ploca,najbolje je prvi sloj da bude epoksidna smola,mada je ona
 dosta skupa,ali zato se fenomenalno slaze sa poliesterom tako da posle nastavljas sa njime.To ti govorim zato
 sto si napomenuo da je plastika ok.Ipak ces morati da proveris,svaki deo gde si skinuo trulez da vlaga nije
 malo dublje od toga odvojila plastiku.Mala je to stavka kada uzmes u obzir kakvog si se posla uhvatio.Nemoj
 da se ustrucavas da skines plastiku,lako se nanosi.Imas u pancevu jeftino da kupis kod kineza disk sa cicak
 trakom za smirgle i smirgle za malu brusilicu.Idealka za tvoj posao.Cena je sramotno niska,narocito na kolicinu.
 Ajde da nas obavestavas kako napredujes.Ako treba neki savet samo pitaj.

SALE NB:
Zorane, mislim da si napravio nenamernu grešku u svom tekstu.
Naime, poliester uopšte ne drži dobro na epoxy- već samo obratno.
Zato se epoxi i koristi kod popravki poliesterskih čamaca.
Ako se već mora stavljati poliester na epoxy, ne može se ići na mokro, i epoxy se mora dobro pripremiti da bi to uopšte držalo.
Mislim, tako sam naučio, a i sam sam radio pomalo i sa poliesterom i sa epoxijem.
Ako si išao preko epoxija poliesterom, i to još na mokro, baš me zanima koja su tvoja iskustva.
Ne bi bilo prvi put da proizvođači šire dezinformacije.

Zoran:
   Mislim da nema greske.Imam prijatelja u dugi tehnolog i on mi je glavni kolsutant.Mokro na mokro ide za istorodne proizvode,
i kod poliestera se smatra i u ukviru nedelju dana.Kad sam pravio moju jedrilicu to nisam znao tako da sam sa drugarom bukvalno
 24h pravio palubu.Sve se u zivotu placa.Ali sam dobro naucio lekciju.Inace sam epoksid koristio na kormilu,i posle poliester.Perfektno
 drzi.

SALE NB:
Super!
Ja sam koristio Dugapol prilikom popravke mog glisera, a posle sam pod ojačavao i ravnao koristeći epoxy.
Ali bukvalno svuda ( npr. u uputstvima West systema ) izričito navode da se ne primenjuje poliester preko epoxija, jer neće držati?!
Eto, naučio sam i danas nešto novo! A razlika između kile Dugapola i kile epoxija je 15 evra!

SALE NB:
Zorane, bilo bi dobro da tvoj "glavni konsultant" malo konsultuje sve nas ovde! :friends:
Zamoli ga neka dođe i ovde zvanično predstavi Dugin program- što da ne!
Verujem da će mnogima biti od koristi!

Mene bi zanimalo da li imaju poliestersku smolu i mat u većim pakovanjima, i po kojoj ceni ?
Da li imaju različite učvršćivače ( brži ili sporiji), i koliku garanciju protiv osmoze daju na svoju smolu?
Da li nude i želkot, farbe...... i,i,i,itd. :smile:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju