E, ovako treba... > Restauracije

Gagina restauracija

<< < (8/16) > >>

Zoran:
  Na zalost moj prijatelj je u penziji.Duga ima samo jednu vrstu ubrzivaca i katalizatora.Od poliesterkih smola
jedino je djelkot vodonepropustan,potpuno.Duga ne proizvodi mat.njega proizvode u baljevcu na ibru (barem
 jesu).Ja sam kupovao drugu klasu koja je bila neverovatno jeftinija.Rowing sam kupovao u eteks iz sombora.
 Sada imas gini jos neke koji to prodaju.mada svi ubrzivac i katalizator kupuju u dugi.

SALE NB:
Ma i taj je ok. Pretpostavljam da je to onaj što ga daju i u setu za reparaciju.
Samo se nadam da su cene na veću količinu ipak malo niže.

Šteta, možda tvoj prijatelj ima kontakt sa nekim aktivnim zaposlenicima....
Vidim da većina ljudi koji pomišljaju na samogradnju, odustaju upravo zato što je neizvesno kako, gde i po kojoj ceni da nabave materijal.

U kojoj meri je ta druga klasa mata bila lošija? Jesi li primetio te greške ili šta je već razlog za takvo klasiranje?!

Zoran:
 Vidi mat se prodaje pr 200gr m2.Prva klasa to garantuje.Druga klasa kad odmotavas rolnu naletis na
 parce manje gramature.Posto sam pravis,a ne masinski ti pri odmotavanju rolne jednostavno dodas
 jos gde treba.

Barba:
I ja sam od vise majstora dobio informacije da se epoksi nanosi preko polietera i da odlicno drzi. Ja sam poliester po stezanju matirao smirglom i nanosio epoksi. Razlog za to je sto je epoksi vodonepropustan i nema problema sa osmozom, pa je zato odlicna zastita za poliester. Verovatno ti je prijatelj predlozio da tako radis iz razloga sto se epoksi bolje veze za sper, a da posle tog sloja zbog ekonomicnosti nastavis poliesterom. Ja bih samo i zavrsio laminiranje sa dve sloja epoksija.

Pozz

Zoran:
    Vidi mozes epoksi na poliester ili poliester na epoksi.Losa je kombinacija poliester na drvo.Mada je jedan
 moj ortak nabavio nesto kao neka vodica cime premazes drvo pa moze poliester (italijanski proizvod).Ovde kod
 nas kazu kao razredis poliester pa njime namazes drvo.Malo mi je bez veze.Bolja kombinacija je kupiti tigar
dvokomponentni epoksidni lepak i njime namazati.Kad sam ih zvao pre jedno dva meseca nesto su me zavla-
 cili.Valjda su sad dobili.Inace epoksid se ne koristi sa matom,vec sa rovingom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju