Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav

<< < (2/6) > >>

hbojan:
Kako je sve pocelo.
Ove slike su napravljene kada sam prvi put isao da pogledam camac koji sam trebao da kupim. Nisam bio bas preterano iznenadjen posto je camac 5-6 godina stajao ovako na ovom mestu i leti i zimi :(

hbojan:
Camac sam doterao kuci u dvoriste i prvo sto je uradjeno bilo je pranje sa vodom pod pritiskom i detaljan pregled da se vide neka veca ostecenja. Na svu srecu nije ih bilo.

hbojan:
...sa reparature kit-om za stakloplastiku sam prvo zalio suncanice koje su na nekoliko mesta bile ostecene ( staklena vlakna i poliuretanska smola - par puta) i nekoliko flekica gde sam primetio rupice...

Najbitnije od svega je to sto osmoza nije uhvatila camac.

hbojan:
...naravno, posle pranja je na red doslo smirglanje i to od granulacije 80 do 400 (80,120,220,320,360 i 400). Izmedju svake faze (mogu slobodno da kazem restauracije).

Lutajuci i trazeci koja boja mi je potrebna a naravno da ne bude skupa posto mora da se radi u vise premaza (ruku), dosao sam u kontakt sa tehnologom iz firme PITURA koji me je preko telefona savetovao boga mi dva sata i vise, sta i kako.... Za podvodni deo treba jedna vrsta prajmera i zavrsne boje u dva premaza, a nadvodni deo treba da se radi sa drugim prajmerom i drugom vrstom boje takodje u dva premaza.

Na slikama ispod se vidi da sam posle stakloplasticne reparacije vecih rupa izgitovao sa body-jevim gitom sa staklenim vlaknima sve povrsine koje su imale manja ostecenja ineravnomernost pod rukom...Slobodno mogu da Vam kazem da je to bilo gitovanje i smirglanje iz vise puta. Po proceduri opisanoj iz prethodnih slika od 80 do 400. (imao sam utisak da sam dobio vibracionu bolest), a  tek radim podvodni deo

hbojan:
Smirglanje, pranje i na kraju brisanje acetonom pre nanosenja prve ruke prajmera(osnovne boje). U apoteci su me gledali kao potencijalnog teroristo sto kupujem 2L acetona :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju