Na preporuku gospodina Laze ,instalirao sam ovaj program na telefonu sa mapama Dunava.Doduše, nisam ga isprobao na čamcu ali me je interesovalo šta program nudi, te sam ga probao vozeći automobil.Po putu ,naravno...ne po vodi.
Iscrtava pređeni put,očitava brzinu i kurs,možete na karti ostaviti neke svoje podsetnike...Ako sam dobro "učačkao", moguće je zadati tj. iscrtati plan kretanja tako da se dobijaju neki proračuni o vremenu stizanja na zadatu poziciju,utrošenom gorivu...
Verovatno sam se pogubio u prevodu ali mi se čini da je moguće povezati računar sa brodom i pokrenuti " auto pilota ".Koriguje kretanje broda u odnosu na vaš predhodno zadat kurs.
Ažurirani su oni novi plićaci kod Belegiških ada ( moj reon vožnje ) ....
Nije mi namera da gospodinu Lazi kvarim temu ali rekoh da pomenem ovo ,možda nekom zatreba...
Kao neko ko ne putuje duže od 15 km uzvodno i nizvodno,a poznajem relativno dobro ovaj deo Dunava, nisu mi potrebni detalji same mape koliko očitavanja trenutne,srednje, maksimalne brzine i pređenog puta.Sam program ima trenutnu brzinu i kurs
Ovo su neki podatci koji su meni interesantni ,čisto onako....informativno.
Probao sam ovaj program Natical navigator.Sama mapa izgleda dosta amaterski odrađena bez detalja ( bova, daljinara,napera... ) ali ima očitavanja koja sam pomenuo