Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"

Веровали или не... (komentari na rad drzavnih sluzbi)

<< < (5/8) > >>

LSI:
Претпостављам да ће машин-браварске радионице које у своју регистрацију упишу као једну од делатности - изградњу чамаца моћи да раде али битна је ставка уписана у закон о надзору над градњом.

Неко стручан требало би да својом контролом обезбеди да се при градњи испоштују стандарди градње безбедног пловног објекта.

И ја са занимањем очекујем да нам се овде на форуму јави неко с информацијама из "прве руке".

LSI:

--- Citat: Ljuba  07, 06, 2017, 21:02:04 posle podne ---Ne nego ne prihvata se samogradnja uopšte, tako mi je rečeno od strane nadležnog lica, nije pominjao nikakve nadzore i idi mi dođi mi.
Kaže ukinuto pre 2 nedelje, znači da je prošlo i kroz Službeni glasnik, samo tako to može biti na snazi.
Ali neće to opstati, realan život ih uvek demantuje.

--- Kraj citata ---

Због неких других активности у последње две, три недеље нисам пратио новости у службеним гласницима али ћу ових дана све да претресем. Ипак, тешко ми је да поверујем да је ово што Љуба каже истина (не сумњам да су Љуби баш тако рекли) јер би то било ипак превише чак и у земљи као што је наша...

Хтео сам да кажем да у нормалним срединама, држава обавести грађане да ће им неко право или нешто што је раније била пракса, од неког датума у будућности бити забрањено, како би људи могли да се припреме.
Али онда сам се сетио како су нам онемогућили регистрацију раније регистрованих ауто-приколица...

Не, у овој земљи је све могуће па је могуће и да се донесе одлука управо таква како је Љуби речено - важи од данас и то је то!

LSI:
 eek
Земља чуда.
Само нам још фали да се појави мала Алиса...

oops

Ах, не, ово што ми имамо  no125  - превише би то било за малу Алису.

steps:
"Сад сам изгубио стрпљење па сам ангажовао агенцију за регистрацију возила да ми то реше."

mislim da i ovde lezi deo odgovora na neke od tvojih pitanja harm

Alexa:
Znaci, ipak nemoze bez problema  kuku. Kao prvo, carinjenje sa registracijom nema direktne veze. Ustvari ima, utoliko sto se nemoze registrovati vozilo koje nije ocarinjeno. Vi imate pravo da uvezete vozilo po uobicajenoj carinskoj proceduri i platite odgovarajuce dazbine ali NISTE U OBAVEZI da to vozilo registrujete. Mozda samo zelite da ga posedujete a ne i koristite i to je vase pravo.
Pokusajte da kontaktirate TUV Novi Sad, ako imaju u svojoj bazi podataka tu marku i tip prikolice, izdace vam uverenje o saobraznosti. U PP porukama, rekoste da imate COC, onda nije potrebno ispitivanje ovlascenih ustanova kao sto Mas.fakultet, Vinca i sl. Uz zapisnik sa tehnickog pregleda se prilaze COC i AMSS po sluzbenoj duznosti to prosledjuje Agenciji za bezbednost koja izdaje uverenje o homologaciji. U najgorem slucaju, zatrazite mailom COC direktno od proizvodjaca prikolice.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju