Meni uopste nije bio prioritet potrosnja.
Podrazumeva se da onaj ko moze da ga kupi moze i rezervoar da napuni!
Samo sam pokusao da dokazem da i pored deset puta vece razlike u snazi motora razlike u bezbednosti gotovo i ne postoje 
I da Zeka i ako ima isto konja kao i Delphia nikako nije bezbednije plovilo....
Ne znam što si navalio na Zeku, ali porediti Elanov gliser od 5m, projektovan pre 30 godina sa Delphiom?! To je nov, moderan i ozbiljno projektovan i motorizovan deplasmanac.
Zeku nisam poredio sa deplasmancima poput Delphie, već sa limenjacima iz samogradnje sa preslabim motorima. A koliko bi Delphia bila bezbedna da joj ugradiš motor od 10ks?!
Gliser ne mora biti (toliko) skup hobi, pa niko ne kaže da je gliser poput Espressa ulaznica u taj svet, Campion je već premijum klasa.
Ako pogledamo nove čamce, rekao bih da je Yastog prva stepenica među pravim krstašima. Sa 7m dužine nudi dovoljno prostora i komfora, a sa 50-60ks omogućava glisiranje brzinama do 35-40km/h. Ako se kalkuliše sa nekim modernim motorom, tu potrošnja neće preći 10l/sat.
Postoje i oni Quicksilver čamci, koji imaju model sličnih osobina i veličine.
Rekao bih da već sa 13-15.000 evra može da se uskoči u tu priču. Da li je podjednako ozbiljan deplasmanac sličnih dimenzija značajno jeftiniji?!