E, ovako treba... > Restauracije

Princeza sredjivanje drugi krug

<< < (16/34) > >>

Zoran T:
Kad krene  25648 sve se te muke brzo zaborave...ostaje zasluzeno uzivanje...super

broker975fx:
Jeste bre muka nema sta :)
Sta si radio sa bunarem, presao na lulu ili je ostao?

vepar:
 Odsekao bunar, zavario prodor pa napravio novi sa lulom... ali cini mi se da je bolje zahvatao vodu iz bunara... mislim da bi najbolje resenje bio veci bunar u koji mozes komotno da zavuces ruku. A da je posao i nervoza to jeste!

broker975fx:

--- Citat: vepar  11, 05, 2017, 17:09:58 posle podne --- Odsekao bunar, zavario prodor pa napravio novi sa lulom... ali cini mi se da je bolje zahvatao vodu iz bunara... mislim da bi najbolje resenje bio veci bunar u koji mozes komotno da zavuces ruku. A da je posao i nervoza to jeste!

--- Kraj citata ---

Da to je sada moja dilema - ja imam bunar prilicno velik debljine 6mm, problem je sto je star sigurno 30-40 godina a iznutra nije bio zasticen ili je ta zastita davno propala. Kako je brod napolju on mora preventivno da se izvadi i napravi novi. Vadjenje je moguce jedino od dole kroz trup sto sa pravljenjem novog i nije da je mali i jeftin posao. Druga varijanta mi je klasika to sto si ti uradio ali zaista mnogi kazu upravo to sto ti spominjes da je zahvat vode puno bolji u varijanti bunara, kao pravom brodskom resenju.

U principu i ima logike da tako bude posebno dok je brod u pokretu

vepar:
Jos jedna stvar me brine, a to je led u zimskom periodu... Ja sam u bunar zimi ubacivao komad stiropora koji je led guzvao a ovde imam parce mesingane cevi koja je sastavni deo lule/sape pa tek onda ventil i tu cev ne mogu nikako da zastitim od smrzavanja... Majstor me ubedjuje da nema sanse da ce je led polomiti, da ce se airiti ka dole ka otvorenom kraju, ali iskreno me to brine...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju