E, ovako treba... > Restauracije

Princeza sredjivanje drugi krug

<< < (12/34) > >>

zankiki:
Čujem ideš sutra u vodu?

maverick:

--- Citat: Labud 1258  23, 04, 2017, 22:40:47 posle podne ---U Guminsu imas kvalitetne kedere sa drugacijim montiranjem. lako, brzo i hermetcno.

iako sam ja to lepio ...

--- Kraj citata ---

Imas li mozda sliku tih kedera...ja sam kupovao u Novom Sadu i isto mi ej bilo tako na ćoskovima, malo grijao fenom i ljepse upakovao a kasnije sam ipak sve silikonirao....i nakon dvije godine mi poprilično ispucala guma

vepar:
Evo slika kedera izbliza... Ipak sam zadržao kedere iz Gumatika, nije mi se dalo da ih ponovo skidam pa vraćam nove za koje niko ne garantuje da će bolje leći. Sve kedere sam dobrano zadihtovao sika flex fc 11 crne boje a "uši" nastale na radijusima sam skroz napunio... Grejanje fenom nije dalo nikakav rezultat, ali su malo legli sami od sebe kroz dan dva. Mislim da će sada dihtovati.

vepar:

--- Citat: zankiki  28, 04, 2017, 13:37:01 posle podne ---Čujem ideš sutra u vodu?

--- Kraj citata ---

Trebalo bi!  kgk kgk kgk Sutra ujutru se montiraju nove cirade sa prozorima i komarnicima, za to vreme ja završim servis na pomoćnom motoru i oko podneva nazad u vodu. Ostalo je još nekih manjih radova, ali to ću završiti na vodi.

vepar:
Zbog nove pozicije motora morao sam da napravim i novu kutiju/poklopac motora, odnosno sto... Kada već pravim iznova rešio sam da maksimalno utišam motor. Posle dosta proučavanja principa zvučne izolacije došao sam do zaključka da poklopac mora biti izrađen od više slojeva različitih materijala različite gustine. Tonovi visoke frekvencije se relativno lako eliminišu sunđerastim materijalima međutim duboki tonovi koji najviše i smetaju zahtevaju gušće materijale. Sama debljina pojedinih slojeva nije od presudnog značaja koliko je to što veći broj različitih slojeva koji nisu međusobno kruto spojeni. Znači nema upotrebe šrafova/eksera kao ni tvrdih lepkova. Takođe i masa samog poklopca same kutije treba da bude što veća... Samu kutiju sam napravio od šperke 15mm koju su mi izgerovali pod 45 stepeni i spojili u Stillesu. Pogledao sam cene namenskih materijala za zvučnu izolaciju u motomarin katalogu i šokirao se kolike su. Zvučna izolacija koja u sebi ima nekih 0,1mm olova je nenormalno skupa. Odlučio sam se da sam pravim što kvalitetniju zvučnu izolaciju. Na šperku ide tvrda guma u rolni debljine 5mm, zatim olovna folija debljine 0,8mm ( koja je inače teška nekih 11 kg po m2), zatim negorivi sunđer debljine 10 mm, pa namenski materijal za zvučnu izolaciju hauba na automobilima koji se sastoji od tvrdog sunđera i tanke aluminijumske folije pa na kraju debela  aluminijumska folija. Za lepljenje slojeva sam koristio Momen fix fleksibilni lepak otporan na t do 110c i vodootporan je, prodaje se u konzervama kao farba a nanosi se četkom. Cene svih ovih materijala nisu ni malo male, mislim da sam do sada dogurao do onih cifara iz motomarina, ali mislim da je ovo mnogo kvalitetnije rešenje. Izrada je još u toku a o rezultatima kada bude sve gotovo ću vas obavestiti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju