E, ovako treba... > Restauracije
Princeza sredjivanje drugi krug
vepar:
Pomoć, pomoć, pomoć! sos6 sos6 sos6 Montaža prozora je bila jako mukotrpna njih petorica su ceo dan montirali prozore i nisu završili...Na uglovima prozora gde su radijusi su se "nagužvali" kederi, pojavile su se uši. Iskreno deluje mi da nema šanse da to dihtuje. kada uvuku osigurač u keder malo se smanje ta odvajanja kedera od stakla ali ipakostanu na nekim mestima i poveliki zazori... kako se to rešava, kako su stari kederi takolepo ležali? jel ima neko iskustva sa time? vredi li neko grejanje fenom ili nešto slično? da li će možda sami leći sa vremenom? Ili je jedini spas da te džepove napunim sikom? Inače ogledalo folija vrhunski izgleda još u kombinaciji sa tri crna vozačka prozora vrh je!
LSI:
Овако, на невиђено, могу да претпоставим да је кедер направљен од гуме која је сувише тврда да би дозволила савијање тих радијуса. Можда је добра за неке друге. Требало би покушати с мекшом гумом. Иначе кедери за прозоре на аутомобилима често се бризгају у ињекционим пресама у одговарајуће облике који се после не савијају.
Исто то ради се за неке профиле вулканизовањем гуме у аутоклавима.
Постоји и начин кад се на екструдерима извлаче профили који се секу на одговарануће дужине али се онда у посебним пресама формирају углови.
Обзиром да прозори на чамцу нису неки серијски, тешко ће се наћи одговарајући профил. Остаје само да се покуша наћи гума такве тврдоће која ће дозволити максималну савитљивост и прилагођавање облику прозора. Надам се да ћете наћи такву гуму; ова коју сте ставили, очигледно није таква. Можда је добра за нешто друго.
Sent from my P9000 using Tapatalk
Labud 1258:
U Guminsu imas kvalitetne kedere sa drugacijim montiranjem. lako, brzo i hermetcno.
iako sam ja to lepio ...
LSI:
Зокс, тим ће спречити цурење али визуелно ће прозори и даље бити ружни.
Sent from my P9000 using Tapatalk
vepar:
Vizualno mi i ne smeta toliko, kada se čovek odmakne i ne obraća pažnju i ne upada toliko u oči. Ali je jako bitna funcialnost, odnosno dihtovanje... Da li se te krivine na kederima mogu negde kupiti ili da li se negde mogu naručiti kederi spram prozora? PS Lepljenje prozora za brod sam odbacio u startu, baš mi je to ružno i vire oko 1cm napolje ili unutra, to mi je preterano grunfovanje za moj ukus...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju