E, ovako treba... > Restauracije
Princeza sredjivanje drugi krug
vepar:
--- Citat: broker975fx 02, 04, 2017, 08:18:53 pre podne ---Ja do sada sam imao samo iskustvo sa zorkinim programom, znaci epoksi osnovan, epoksi katran a za gore pu lak. Sta u hempelovom programu ide pisle osnovne za podvodni deo, jel imaju nesto tipa epoksi katrana?
--- Kraj citata ---
Koliko sam ja saznao nema vise epoksi katrana, u jaht programu pominju jos i "under water primer" ali sve se svodi na vise ruku osnovne "light primer" pa onda koja ruka "under water primer" a ni ne mora i onda koja ruka nekog antialgina... Koliko sam skontao katrani su se izbacili zbog ekologije, ali ne tvrdim. Zorka više ne prozvodi taj program boja... Nazovi KTD i traži stručno lice. Čovek puno zna i hoće da pomogne a i spreman je da ga davimo. Što se tiče cena ne verujem da može povoljije od ovih, barem ne u Srbiji... I pored karambola koji je peskarenje napravilo, opet bih se odlučio za peskarenje! Površina nakon peskarenja je potpuno drugačija nego posle brušenja, hrapava a dubinski očišćenja, svaki kvadratni mm2 je očišćen sve pore rupice šavovi uglovi ama baš sve! A i ove farbe zahtevaju takvu pripremu zbog ekstra debelog sloja u kome se nanose...
vepar:
--- Citat: Zoran T 02, 04, 2017, 11:30:07 pre podne ---To i mene ceka sa tim farbanjem...
Vepar to koleno na krmenoj statvi je odlicno kao ojacanje ali ce da ti remeti strujanje vode oko samog propelera...moze da ti poveca zanos broda pri dodavanju gasa i da ti napravi neku vibraciju na nekim obrtajima...
--- Kraj citata ---
Stvarno ne znam, nemam iskustva sa takvim radovima, ali imam jaaakooo puno poverenja u majstora koji mi to radi. Boroš se time bavi 35 godina radio je po celom svetu, gde god se pojavi svi ga znaju i svi su puni poštovanja prema njemu. Valjda zna šta radi... A vibracije koje sam imao ne mogu biti gore motor je pokidao m12 brezon na nosaču motora eek eek JFAOITHAJFA , tako da mislim da će svakako biti mnogo bolje!
Zoran T:
Izvini nisam mogao da ranije da ti odgovrim...konkretno kod tebe cela ta krmena statva je malo neobicna i ona ti pravi dosta turbulencije na propeleru...radila je do sad radit ce i od sad...koleno ce jos vise da ti remeti strujanje vode...jedan deo vode neposredno ispred propelera "pokusava"da se vrti zajedno sa prop...to koleno. ti dodje kao pregrada i ometa tok vode...lopatica se krece 40-60kmh i svaki put kad fijukne kroz takvu vodu ima problem od vibracije do kavitacije itd...
Preporucene pozicije propelera ....
Vrh lopatice---korito---udaljenost min 17% od precnika prop
vrh lopatoce do kobilice udaljeno min 4%
Od krmene statve udaljenost prop merena na 35%precnika min27% od precnika prop
Prednja ivica pera kormila merena na 35% precnika udaljenost max 10%
slobodna duzina osovine od izlaska iz statve do propelera na osovini max 4 puta precnik osovine
vrednosti su za propelere sa 3 kraka na oko 1000rpm osovine...moguce su tu male korekcije u zavisnosti od korita i obrtaja...apsolutni minimum propeler korito je 50mm...manja razdaljina i nesto veci broj obrtaja jednostavno lopatica sabija tu vodu u korito pa trese ili udara...
vepar:
Posle prve ruke usledilo je flekovanje za drugu ruku i nanošenje druge ruke. Pošto se vreme pokvarilo i očekivala se kiša podigli su kranom ogromnu nadstrešnicu i spustili je preko broda! Ovo je stvarno odlično rešenje thumbup Nakon prve ruke merio sam debljinu nanešenog sloja i zadovoljan sam, debljina se kreće od 70-150 mikrona s time štoje na velikoj većini preko 100 mikrona računam kada se nanese druga ruka da će biti prosečno oko 240 mikrona pa jošdve ruke poliuretana odnosno anti algina podvodno sve skupa biće tu preko 350 mikrona. Inače majstori u inter paintu su maksimalno aljkavi lenji i mora im se sedeti nad glavom. Jedan prozor su mi skroz opeskarili a sa ostalima ćemo videti šta će biti kada skinemo zaštite, za flekovanje sam ih vraćao po 5 puta, posle svake ruke moraju da šmirglaju satima jer uprljaju svežu farbu peskom, sve to traje beskonačno dugo ali šta ćeš boljih nema... Ali su barem fleksibilni i može se čoveksve sa njima dogovoriti....
vepar:
Nanešen je i prvi sloj poliuretana na korito kao i prvi sloj anti algina na podvodni deo, ovo već sada jaaakooo dobro izgleda kgk kgk kgkkadagledam delove bez varova nisam siguran da li je plastika ili čelik!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju