Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Веровали или не...

<< < (2/9) > >>

oblak:
Sluaj Lazo, nije to ni lose, sada cemo odlaziti samo da produzimo registraciju i zdravo. Sta ima da ih pitas? Jedini covek koga jako cenim je Nino i koji nam je uvek izlazio u susret al njega i preko foruma mozez pitati sta te interesuje.

LSI:
Облаче, стицајем околности нисам имао прилике да упознам човека кога зову Нино. Видео сам на једном другом форуму да је прилично популаран и верујем да је то заслужио својим понашањем.
Али, иситни за вољу, ја ни осталима у капетанији ништа не замерам.

У овим лађарским водама сам од 2009. године и за то време више пута сам био тамо ради регистрације. Сви знате да сам петљао с оним мојим чамцем од алуминијума, да сам га прерађивао, дорађивао и да је све то требало провући кроз ове наше прописе. Кад год сам био у капетанији, сви су према мени били љубазни. Увек смо о свему разговарали и налазили решење. Заиста никог не бих посебно издвајао.

Али ово што се сад дешава, није то из њихових глава изашло. То је наредио неко с вишег нивоа, неко из неког одељења надлежног министарства. И тај неко, гарант, је све то лепо упаковао у причу како су добили бројне примедбе на рад, приговоре на овог или оног и да се из тих разлога мења начин рада са клијентима.

Руку на срце, има нас свакаквих. У стању смо свашта да им тражимо, да тражимо да за нас учине ствари за које и сами знамо да не би требало да буду урађене тако, из ових или оних разлога. Па и кад нам то "заврше", својим неумесним коментарима и причама на местима на којима то не би требало, учинимо ствари због којих службеници капетаније зажале што су макар и за тренутак хтели да нам помогну.

Ипак, мени се чини да иза свега стоји неки "кадровик", постављен на место на ком се и сам пита шта ће он тамо. Неко ко нема благе везе о томе шта је наутика, шта је организација рада, шта су права корисника услуга капетаније...

Али... доста сам писао... одох мало да одморим и да смислим шта да напишем сутра за капетанију. Ваља ми регистровати чамац, па како год...

oblak:

--- Citat: Zox  21, 03, 2017, 20:34:27 posle podne ---Животиње у роману Животињска фарма и грађани у роману 1984 од Џорџа Орвела имали су већа права од србина у земљи Србији.
За горе наведено -кривац је србин, јер енглеска пословица каже да сваки народ заслужује власт коју је бирао.
Ако власт не ради у интересу народа, народ треба да се потруди да је смени и то на најбржи могући начин, јер живот је само један, а ми тачно од 1990 године животаримо, што му дође да је моја маленкост тада имала 16 година, а данас 42.
Које малтретирање, тортуру, сиромаштво и лажи овај народ може поднети то је за анале Гинисове књиге рекорда.
Ено их! Пуни аутобуси стижу у градове. Добили су дневницу 10 евра и 2 сендвича, тако да продаја душе код нас је за "Џ". Фуј!
Очигледно да су ограничени у психичком развоју преовладали над знањем и логиком живота и битисања на овим просторима, а то се види у свим порама овог друштва па ето и у Капетанији.
Али, то не треба да чуди "обичног" смртника, јер у скупштини седе најгори од све деце понављача...

--- Kraj citata ---

Eto Lazo sve pise.Dodju divlji pa oteraju pitome i pristojne. Na nama je da vratimo ono sto je nase nama...

LSI:
Слажем се с обојицом у потпуности. Сами смо криви али увек постоји могућност за покајање, прилика да се учини нешто да живимо боље. Прву прилику имаћемо сви, ево, веома брзо. Видећемо колико ће нас изаћи на изборе. Видећемо колико нас жели промене, а колико нас воли да слуша бајке.

Мени је само једно криво - од пунолетства излазио сам на све изборе, гласао сваки пут. Моји никад нису победили. Увек сам био за опозицију.
Овог пута сам решио да не гласам против. Изабрао сам овог пута да гласам "за". Страх ме само, не зато што мој кандидат можда неће проћи, већ што ће нам, у том случају, после избора бити само још горе.

Ма, мислио сам ја и за ове изборе да се кандидујем али учинило ми се да има један бољи од мене, па рекох - хајде да му пружим шансу. Ја бих и онако радије да пецам...

Zoran T:
LSI...mora da im je bila velika guzva i navala za registraciju pa malo da se rasterete...a jel moze mailom da se pita ili mora da se presavije tabak...ima li neki broj ziroracuna za odovor... sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju