Nautika opšta... > EKOLOGIJA
.
zankiki:
Da ne ode tema na pogrešnu stranu, to sa navijačima je nebitno, ko se od nas gde vidi...
Ono što je bitno, i ono što sam ovim hteo da kažem je da tim istim englezima nije svest podignuta na neki viši nivo.
Plaše se kazne. Na stadionima nemaju ni ograde sa bodljikavom žicom kao kod nas, nego ogradice od 50cm koje dete može da preskoči.
ZNAJU kakva ih kazna čeka ako uđu u teren, pa to ni ne pokušavaju. Ali kada odu van zemlje, nemaju tu barijeru pa se ponašaju kako se ponašaju.
I tako je SVUDA, nemojte da se zavaravate da smo mi najgori (kako već Zox stalno pokušava da nas predstavi).
Samo kod nas nedostaje upotreba zakona i kazni da nas drži pod kontrolom.
zankiki:
Ovo što si napisao si sve u pravu, da i ja objasnim ono što sam ja napisao.
U takozvanim "uređenim" zemljama postoje ogromne kazne za ovakvo divlje odlaganje smeća.
Da ih ukinu, ili prestanu da sprovode kažnjavanje, vrlo brzo bi nikla jedna, druga, deseta divlja deponija....
Ljudi svu svuda slični... Našli bi se oni koji bi radili mimo zakona, kada vide da se isti ne sprovodi...
zankiki:
Odustajem.
zveki66:
ha ha ha Odustajes od citanja ili replike.
Zox ozbiljno preti da ugrozi gosn Lazu po duzini postova. Na zalost, sve receno je nasa realnost. Za menjanje nas samih treba mnooogo vremena koga imamo sve manje, i kao pojedinci i kao narod. Zato bi trebalo podvuci crtu i krenuti sa drakonskim kaznama, ili novcanim ili kao radna obaveza, sta koga vise boli to mu razrezati.
Za tri-cetiri generacije to ce dovesti i do drugacijeg razmisljanja o svemu.
zankiki:
Ma sve se to može rešiti vrlo lako da postoji volja da se reši...
Evo uzmite problem sa krivolovom... Da kreneš u ozbiljnu akciju, uhapsiš 2-3 krivolovca, pošalješ ih u zatvor na par godina (što su i zaslužili), objaviš to u novinama uz napomenu da je to tek početak... Svi drugi bi sami potražili neko poštenije zanimanje, a problem bi bio rešen za par dana.
Nažalost, ne postoji volja da se to reši.....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju