Autor Tema: Pomoc na reci  (Pročitano 4480 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Pomoc na reci
« poslato: 29, 08, 2009, 22:12:20 posle podne »
Danas mi se desilo neprijatno iskustvo koje je nas kolega GIGANOVA ispravio u veoma prijatno.
Naime, posle uzivanja na reci sa suprugom, iznenada se pojavise oblaci i poce da duva hladan vetar. Mi na sred Save (ustvari u levom delu Save kod Misarske ade). Naravno pada naredba, PALI PENTU, MORAMO NAZAD. Penta upali isprve, al posle minut rada poce da se gusi i ugasi se. Na sto poteza kanapa, ni da se javi. Skinem poklopac a oko karburatora "barica". Zamenim svecicu, nista. Nema druge nego vesla u sake i uz obalu. Tu je blizu i vikendica naseg kolege GIGANOVA. Pridjem uz njegov splav i kod njega, a on rostilja sa drustvom. Naravno pitam da li ima neki motor samo da se odvezem do plaze "Stari grad" gde drzim camac, i da uzmem auto pa da se vratim po zenu posto ona ne sme na talase jer ne zna da pliva. Ima neku cetvorku ali nije bas ispravna i nije sigurna.Sta cemo sad? Bez imalo razmisljanja giga uze njegov camac, drustvu rece "SAD CU JA" a meni "SEDAJ" i za tren oka (oko 2km) se nadjosmo na Starom gradu. Dok se ja okrenu njega vise nema, on je vec stigao do novog mosta. Naravno ja po auto i po zenu. Tamo ona sedi s njima, pije kafu i divani.
Svaka cast gigi, ostavio je rostilj da bi mi pomogao onako drugarski. To se retko srece u danasnje vreme. E zato postoji ovaj sajt i ova, rekao bih porodica na reci (da ne kazem na vodi).
Da smo svi zivi i zdravi i svakom u pomoc pritekli. :good:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Pomoc na reci
« Odgovor #1 poslato: 29, 08, 2009, 22:52:20 posle podne »
 :good:

Van mreže captjerry

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #2 poslato: 29, 08, 2009, 23:11:06 posle podne »
Svima je poznato ili bar mnogi postova mogu da nazru da je Giga drugar i kavaljer (ne onaj pederasti britanski vec pravi :) )...koliko ga poznajem, ne verujem da se bar za trenutak zamislio da li da ostavi rostilj ili ne...cak mogu vrlo realno da ga zamislim na koji nacin ti kaze : sedi...:)
i jos jednom dokazano: na reci si drug....
svima za primer...
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže captjerry

« Odgovor #3 poslato: 29, 08, 2009, 23:17:52 posle podne »
A ti Zorter, sledeci put, pamet u glavu, prati prognozu i uvek nosi koju smrznutu sniclu da bacis kod Gige na vatru ako se dese ne predvidjene stvari...:)

065/514 33 58
062/200 763

Van mreže skipper

• Talasožder Mali
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 29, 08, 2009, 23:28:06 posle podne »
 :) :) :)

Van mreže EIDD

• Mali od Roštilja
« Odgovor #5 poslato: 29, 08, 2009, 23:29:21 posle podne »
Nema lepšeg osećaja koji te obuzme kada nekom pomogneš u nevolji i vidiš koliko tvoj trud nekome značio.
Ovacije za Gigu
 :drinks:

Van mreže zorter

« Odgovor #6 poslato: 29, 08, 2009, 23:57:00 posle podne »
Svima je poznato ili bar mnogi postova mogu da nazru da je Giga drugar i kavaljer (ne onaj pederasti britanski vec pravi :) )...koliko ga poznajem, ne verujem da se bar za trenutak zamislio da li da ostavi rostilj ili ne...cak mogu vrlo realno da ga zamislim na koji nacin ti kaze : sedi...:)
svima za primer...

Ja ga znam godinama unazad (zajedno smo radili na zeleznici) i tacno je tako kao sto si rekao. Ni malo nisam sumnjao da ce tako i biti ali lepo je jedno prijatno iskustvo podeliti sa drugima.Pozzzzzzzzz :good: :good:

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
« Odgovor #7 poslato: 30, 08, 2009, 08:38:36 pre podne »
svima za primer...
Cap ne preteruj uobrazicu se,a kao drugo i rostilj je tek stavljen,sto je bio razlog moje zurbe u povratku :dance:
Inace ja stvarno nisam sreo coveka na reci koji mi nije pomogao ili ja njemu u nevolji.Pomoc na vodi nesmatram nikakvim uzvisenim cinom,svakom se moze desiti nezgoda,i onom sa plovilom od 100e i nekom skupocenom kruzeru,skuteru i sl.Svima nama koliko sutra moze zatrebati pomoc.....
« Poslednja izmena: 30, 08, 2009, 09:36:19 pre podne od strane giganova »

Van mreže parigroz

• Rečni Drekavac
  • Tko leti......vrijedi! Tko ne leti.....ne vrijedi!
    • Tiger shark
  • Brod tip: SAIL 15
  • Marina: "Marko Kulić" Pančevo
« Odgovor #8 poslato: 30, 08, 2009, 08:43:53 pre podne »
 :drinks: bravo majstori.......tako se to radi!

Van mreže captjerry

« Odgovor #9 poslato: 01, 09, 2009, 01:49:22 pre podne »

Inace ja stvarno nisam sreo coveka na reci koji mi nije pomogao ili ja njemu u nevolji.Pomoc na vodi nesmatram nikakvim uzvisenim cinom,svakom se moze desiti nezgoda,i onom sa plovilom od 100e i nekom skupocenom kruzeru,skuteru i sl.Svima nama koliko sutra moze zatrebati pomoc.....

znam :) ali se valja podsetiti, makar zbog onih koji pocinju da plove da na putu jos i mogu da okrenu glavu kad vide nekoga sa podignutom haubom ali na reci su u (samo moralnoj) obavezi da pritrce (iako nema haubu :) )

065/514 33 58
062/200 763

Van mreže STG

« Odgovor #10 poslato: 02, 09, 2009, 22:31:48 posle podne »
 :good: :good: :good: :good: :good:

Van mreže Bane

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #11 poslato: 02, 09, 2009, 23:59:25 posle podne »
Giga bravo :good:
Nadam se da se rostilj nije ohladio :friends:
Duško Radović: Pametni i skromni ljudi neće ono što ne mogu. Zato se drugima čini da oni mogu sve što hoće.