Danas mi se desilo neprijatno iskustvo koje je nas kolega GIGANOVA ispravio u veoma prijatno.
Naime, posle uzivanja na reci sa suprugom, iznenada se pojavise oblaci i poce da duva hladan vetar. Mi na sred Save (ustvari u levom delu Save kod Misarske ade). Naravno pada naredba, PALI PENTU, MORAMO NAZAD. Penta upali isprve, al posle minut rada poce da se gusi i ugasi se. Na sto poteza kanapa, ni da se javi. Skinem poklopac a oko karburatora "barica". Zamenim svecicu, nista. Nema druge nego vesla u sake i uz obalu. Tu je blizu i vikendica naseg kolege GIGANOVA. Pridjem uz njegov splav i kod njega, a on rostilja sa drustvom. Naravno pitam da li ima neki motor samo da se odvezem do plaze "Stari grad" gde drzim camac, i da uzmem auto pa da se vratim po zenu posto ona ne sme na talase jer ne zna da pliva. Ima neku cetvorku ali nije bas ispravna i nije sigurna.Sta cemo sad? Bez imalo razmisljanja giga uze njegov camac, drustvu rece "SAD CU JA" a meni "SEDAJ" i za tren oka (oko 2km) se nadjosmo na Starom gradu. Dok se ja okrenu njega vise nema, on je vec stigao do novog mosta. Naravno ja po auto i po zenu. Tamo ona sedi s njima, pije kafu i divani.
Svaka cast gigi, ostavio je rostilj da bi mi pomogao onako drugarski. To se retko srece u danasnje vreme. E zato postoji ovaj sajt i ova, rekao bih porodica na reci (da ne kazem na vodi).
Da smo svi zivi i zdravi i svakom u pomoc pritekli. :good: