Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Fisherman

<< < (2/6) > >>

MiletaStamat:
Ja ću da radim komplet krmenu dasku, staru skidam i stavljam novu, sve preko plastificirati. Sa tim odvodom vode mnogi imaju problema jer malo malo pa udje voda izmedju plastike i blažujke. Ja sam sada rešio da nadjem jednu cev od inoxa, recimo prečnika 15mm, sa spoljne strane biće navoj, na delu koji će biti sa unutrašnje strane ću zavariti jednu podlošku gurnuti cev kroz novoprobušenu rupu tako da navoj itzadje napolje, staviti maticu zategnuti  a unutra ispod podloške staviti silikon tako da neće biti šanse da tuda više prodje voda do blažujke. Bar sam tako zamislio, nadam se da će biti funkcionalno :)

Zox kada budeš izrezao to kako ti je Maverisk objasnio, sigurno da ćeš videti da li je blažujka trula i šire od isečenog parčeta.

MiletaStamat:
Ne verujem da ti neko sa sigurnošću može odgovoriti u kakvom je stanju blažujka na tvom čamcu, i sam kažeš da je dosta dugo kisnula. I pored grejalice koju si stavio, kažeš da ima vlage, možda je ona cela natopljena vodom i polako se cedi prema tom otvoru dole. Ne može se to znati dok se ne otvori sigurno.

maverick:
Otvori s unutrašnje strane...vanjski dio plastike ne diraj...ako želiš utvrditi u kakvom je stanju cijela blazujka izbusi par rupa s unutrasnje strane od 5 mmm, ali samo da udjes u balzujku...ne da izadjes na zadnju stranu i po onom sto izadje na svrdlu vidices je li trula ili nije....

mesechar:
Mislim da se previse zamaras uvek negde voda nadje put ..ali moj predlog bi bio da.na valobranu skines cevcicu koja sluzi da izvede vodu napolje uzmes kompresor I improvizujes gumeni cep I dunes da vazduh prodre odozgo ka donjoj rupi ako ima.ozbiljne vode videces to u vidu kapljica ili mlaza ..ako nema predihtuj ti sve dobro I camac u vodu...camci traju decenijama ..treba ih cuvati I negovati ali camci u svom trajanju nekad nadzive svoje vlasnike ..ili jednostavno.ih prodaju nekom drugom a on ne meri nivo vlage u bosanki nego natovari pun camac drustva I udri ... znam najmanje dvojicu mozda cak I.trojicu koji.su mnogo svojih dana posvecivali sto boljem cuvwnju I poprwvci svwkog dela na camcu ..a onda ih prodali ;-)

LSI:
Капиларна вода је чудо где све може да продре и докле да стигне.

У овом случају, да би се знало у каквом је стању даска, може да се уради само једно - да се на више места отворе рупе у пластици и да се на тим местима провери да ли је даска влажна (касније се те рупе ламинирају и све опет изгледа лепо.

Међутим, ако на овом месту, после скидања трулежи наилази тврда даска, онда је лако могуће да је овлажио само тај део где је пролазило црево, а да је остатак даске још увек у добром стању. Склон сам да верујем у такву могућност зато што ми чамац делује врло очувано. Пластика делује здраво (ово што видим на сликама) тако да ми се не чини вероватним да је негде било неких пукотина којима би вода продирала до даске. Зато би можда требало само ламинирати сам отвор, вратити црево за пражњење кадице и бавити се неким другим пословима.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju