E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha pomoć

(1/3) > >>

Milan_BIGFOOT:
Kolege nutičari,
Imam problem sa yamahom 8 4t 2007 god pa molim sa pomoć.
Pri vožnji dolazi do pojave konstantnog zvuka pištanja pri svim obrtajima osim u leru.
U leru bez obzira na broj obrtaja nema tog pištanja.
U vožnji kada se čuje pištanje kada se izbazi motor iz brzine i ponovo ubaci pištanja nema nekoliko sekundi i onda kreće ponovo.
Sumnjam na neki ležaj u čizmi ili na neku biksnu, jer se to dešava samo dok je motor pod opterećenjem u brzini.
Ako je neko imao isti problem molim za savet ili preporuku dobrog majstora u BG ili PA.

mossi:
Pa verovatno ste sami odgovorili na pitanje, a svaki normalan odgovor bi bio: odlazak u ovlašteni servis ili majstor od poverenja.

steps:
Mnooooooogo je nezahvalno preporucivati majstora za vanbrodski motor. Ja bi krenuo od Peke iz Banovaca....

yopatami:
Zašto je nezahvalno?
I kako onda baš Peka?

LSI:
Зашто је незахвално и зашто Пека?
Да покушам да дам један од одговора.

Незахвално је зато што често ни добар мајстор не може тачно да зна шта је с мотором док га не отвори. Нама, лаицима, још је много теже дијагностиковати проблем. Често чак и не приметимо прави симптом који доводи до дијагнозе.

Зашто Пека?
Зато што на простору од Ушћа па узводно уз Дунав има више мајстора али међу њима издвојили су се нпр. Роберт из Земуна, Пека из Нових Бановаца.
На Сави имамо радионицу Галија Наутика с Аде (истина, један од њихових врсних мајстора, Чеја, отишао је у пензију али нисам чуо притужбе на њихов рад ни после његовог одласка) и Дејана из Обреновца.
Северније, позната је радионица у Футогу и то би било то што ја знам. Вероватно би неко могао да дода и неког ваљаног мајстора на потезу Апатина.

Као што рекох, има још људи који себе називају мајсторима али код ових које сам ја поменуо имате пред собом људе који су се доказали. Имају доста резервних делова за јамахе, хонде, томосе и још по неку марку; спремни су да изађу на воду и да вам на лицу места помогну...

Ето, толико од мене. Можда ће неко додати још нешто што сам ја заборавио. Можда ће се појавити име још неког мајстора којег нисам поменуо, не из зле намере, већ зато што ни ја не знам све али за њих нисам чуо, а заслужују да буду поменути.

Кад боље размислим, можда бисмо могли, из свих ових наших тема на форуму у којима смо писали о моторима, о електрици, посебно у оној теми о мајсторима, да направимо мали инвентар па да формирамо неку врсту именика - списка мајстора с њиховим телефонима и адресама, уз напомене зашто је који посебно добар? Или можда - зашто се ког треба клонити?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju