Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Regata Vode Vojvodine 2016/2017.

<< < (18/28) > >>

LSI:
Таласи су, испрва, били мали, готово неприметни, да би, што ближе Сенти и Ади, били све већи. Дужина таласа, на појединим деоницама, била је између два, три метра, а висина и преко пола метра.

Знам, сад ће неки искусни лађари да се насмеју, али ја сам пожелео једног таквог, искусног, поред себе, да ми каже кад шта да урадим.

Овако, морао сам сам да откривам кад је боље талас напасти додавањем а кад одузимањем гаса.

Онда сам видео да чамац мање скаче ако таласе нападнем под неким углом...

А како невоља никад не долази сама, и један од канапа којим је била везана тенда одвезао се, а нимало није лако управљати малим чамцем по ветру и таласима и хватати и притезати конопце...

И коначно, међу првима, пристао сам уз обалу испод кампа у Молу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

LSI:
Пристао сам испод неких топола и врба, испод ауто-кампа. И док сам пристајао, неки људи, окупљени испред шатора на обали, прихватили ми коноп, донели ми неку стару ауто-гуму, да подбацим под чамац...
И док са  ја дотезао конопе, насекли ми људи кулена и козијег сира...

Одужио сам се јединим што сам имао - виљамовком.

Убрзо по том, почели су да пристижу и остали регаташи и за час је све поново било у најбољем реду, што се да видети и са следећих снимака.

Видећете регаташе који су, као и ја, послужени куленом и сиром, а видећете и казане из којих нам је нешто касније послужен пасуљ. Морам да кажем да је био добар а ви можете да ми верујете на реч.
Видећете на сликама да смо имали и дегустацију ракија. Поред моје виљамовке, нашла се ту Миодрагова лоза и Миливојева јабуковача...

...
Слике ће уследити касније због проблема с интернетом...

LSI:
Да пробам да наставим са сликама

LSI:
А док сам се ја овде мучио да вам пошаљем пар слика, група регаташа је отишла у шетњу с водичем да виде неке од знаменитости овог малог места на десној обали Тисе.
Поздрав до следећег јављања.

DuleN:
Laki, ti postajes sila nauticka...
Ne znam kako ce mo se s tobom u buduce druziti....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju