Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Regata Vode Vojvodine 2016/2017.

<< < (12/28) > >>

LSI:
Боље да вам у  неколико реченица напишем како је то било до сад.

Дакле, у Бабатову је била моја прва ноћ на регати. Спавао сам у шатору и ако се сећате, то је онај мали, намонтиран на прамцу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

LSI:
Али пре спавања, било је дружење и провод уз музику тамбураша

LSI:
Следећег дана, стигли смо у  Нови Бечеј. Савршено место али нисмо имали среће.

Прво нас је захватила олуја с орканским  ветром. У једном тренутку, изгледалo је да ће нам пресести регата.
Два велика катамарана и један брод били су један преко другог везани уз понтон. Кад је олуја почела, покидала се сајла понтона и читав онај склоп, за који су били прикачени и помоћни чамци, почео је, ношен ветром, опасно да се креће ка пловилима усидреним испод њих. Био је то напет тренутак али ипак се све завршило добро.

А што се мене тиче, ја сам стигао до чамца у тренутку кад је ветар избацио трећину шатора с палубе. Још мало, и мој шатор би одлетео с ветром... Ипак, све се завршило с мало кише у чамцу.

Е, али то није и крај невољама те вечери.

У ресторану је једна група некадашњих матураната прослављала годишњицу уз музику тамбураша.

LSI:
И све би то било лепо да у суседном ресторану неки омладинци нису прослављали 18. рођендан. Али уз своју музику!

Певаљка као са Гранда, млада, лепа, у хаљини са шљокицама, на високим штиклицама. Оцена за изглед: врло добар! И остала би та оцена да није запевала.
Да ли сте чули некад кад се паун оглашава? Е, то вам је било управо тако. Само замислите пауна кад рашири онај предивни реп и кад отвори кљун... Страхота!
А био је уз њу још и певач...
Тако се обично назива човек који уз музику пева.
Е, али ово је било све само не певање.
И уз то, било је толико гласно да  нисмо чули тамбураше, а што је још страшније, то је потрајало до три ујутро!

И тако, срећни што смо преживели и олују и "музику", кренули смо ка следећем циљу - Бачком Петровом Селу.

LSI:
А у Бачком Петровом Селу велика светковина. Петровселски дани, традиционална манифестација коју је ове године организатор померио пар дана раније да би и регаташи присуствовали.
А било је свега: и јела и пића и фолклора...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju