Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Od maja do novembra 1 deo (poslednja plovidba sa Bapketom)
cira58:
Izadjosmo iz prevodnice i krenusmo uzvodno. A regataši nizvodno. PIšta kormilari i uglavnom je na hrvatskoj strani. Ja ga zajebavam. Lako je tebi, ti si madjar, mozes kako hoces. Radujemo se, popismo sva piva, sad predjosmo na rakiju. Dobro da je ima.
cira58:
Ulazimo u stari dunavac kod staklare. Nepoznato nam sve. Vikend naselje je tu. Uklopićemo se valjda nekako sa mestanima. Ovde ribe ima u izobilju po profesorovim recima, jer hrvati na ovoj strani ne pecaju a Apatin nije tako blizu. Malo pecaroša i alasa puno riba. Ali Dunav je mutan i veliki.
cira58:
Pecamo mi tu, upoznasmo se s dobrim ljudima. Imamo po nekog soma, velike mrene, šaran malo slabije. Zadovoljni smo, voda je počela da se razbistruje a tek je sredina jula. Jedan štap mi riba slomi - šaran. Ostajemo do sredine oktobra jer pocetkom septembra stizu Rambo (Armagedon) i Točke. Djavo ne miruje. I pored toga sto smo na lepom mestu, ja hocu da udjem u groblje i pokušam tamo šarana. Pri tom manevrisanju opalio sam u neki panj i polomio deo elise. Presede mi sve. Imam pomocni motor mogu ostati i dalje, ali mi se neda. Najavljujem Pišti da se ja spustam nazad kako bi popravio odnosno zamenio elisu. Plutam vecim delom puta i uzivam u povratku. Pišta ostaje drzi se plana.
cira58:
Hvala Zankikiu kao i administratorima sto su mi savetim pomogli da lakse ubacim klipove. Vecim delom plutanja uspeo sam da dodjem do Beograda, i popravim elisu zahvaljujuci Zeki, Topu, Točketu, Rambu Ici, kao i vlasniku brodica TOPAL. Ove godine bice drugog dela. Plan je nizvodno prema Ramu ..... pa ko je slobodan moze se prikljuciti ......
Ljuba:
a0335 samo da preživimo do sezone.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju