Nepogode na rekama... > LED NA REKAMA

Led na rekama 2017

<< < (38/84) > >>

DuleN:
Laki
Sve zavisi od toga KOJOM BRZINOM ce doci voda... Ako bude dolazila polako, imamo sve sanse da prodjemo bez ostecenje. Medjutim ako vodostaj dodje naglo, onda nece valjati nista...

maverick:
Dunav u Dalju je začepljen i dobro se vide čamci u ledu koji su stigli i od Madjarske...mnoge je ovo zateklo...kod nas se Drava rasčistila i stanje je solidno...Pontoni su još u ledu ali se polako otapa...Kod nas su obećali da ti madjarski ledolomci dolaze do Dalja a sad hoce li ili nece...ne znam

LSI:
У једној од претходних порука навео сам имена три мађарска ледоломца: Szechneyi, Jegtoro VI и Jegtoro XI.

То су имена бродова који су ранијих година разбијали лед код нас. Не знам поуздано да ли ће они или можда неки други бити ангажовани. Међутим, желим да вам кажем нешто друго, уз велики ризик да би ме представници власти могли оптужити за узнемиравање јавности.

Ради се о томе да само желим да вас упознам са својим последњим сазнањима (последњих пола сата) о ситуацији везаној за ледоломце.

Дакле, мађарски брод Szechneyi усидрен је пар километара северно од Мохача.
Бродови Јегторо (VI i I; нисам нашао XI) усидрени су у Будимпешти.
Дакле, ни један од њих није пловио ка Србији пре пола сата!
Шта више, ни један други мађарски брод не плови и нема одредиште у Србији - бар није имао пре пола сата.

Наш ледоломац Гребен, усидрен је код Вишњичке аде. По плану пловидбе, упућен је у Ђердап.
Брод Бор, усидерен је  у луци Београд. По плану пловидбе, упућен је у Шабац.

Е па сад, ако је ово узнемиравање грађанства, ја сам спремио ћебе, па нек ме воде ако треба. Али мислим да сви треба да знају право стање ствари.

Све и се чини да се на ову ситуацију могу применити они стихови:

Нити иде, нити ће ти доћи,
Нит га чекај, нити му се надај.
Већ ти сина на оружје спремај...

Дакле, народе - "У се и у своје кљусе!"
Нека нам је Бог у помоћи...

Ljuba:

--- Citat: LSI  15, 01, 2017, 21:38:00 posle podne ---Међутим, да је више људи од интегритета међу онима који су запослени у државним органима, или би ми данас живели у рају или би државни органи остали без запослених - трећег нема.
А не воле људи да остану без посла. Па зато ћуте и причају оно што морају. Зато нам тако иде.

--- Kraj citata ---

Bili su na vlasti (2012) oni iz sadašnje opozicije i opet je bila kastastrofa. Poenta je u tome da nam sve ovo dešava zato što smo MI takvi, gledano u većini naravno jer vlast vrše oni birani većinom.
Nisu ti ljudi pali sa Marsa, oni su iz našeg naroda i pretpostavlja se da su najbolji od nas. Naravno da se 99% neće s tim složiti nego drvlje i kamenje odmah, valjda nam je to u krvi i uvek nam je (naša) vlast kriva a ustvari, pa to smi MI i niko drugi.
Evo jedan mali primer, jeste of al ne pada mi ništa drugo na pamet: u zgradi koja ima 24 stana na kućni savet (koji treba nešto da reši od neposrednog interesa) dođe njih 5! A ako dođe više to je već istorijski događaj.
Mi smo jedino složni kada nastupi jasna i neposredna opasnost, kada bi bili takvi stalno ovo bi bila Švajcarska.

LSI:
Љубо, мени је увек тешко да у једну реченицу сажмем оно што желим да кажем. А и кад то срочим у више реченица и оне су обично поприлично дуге. Уосталом, видели сте сви то овде на форуму колике су моје поруке.

Зато нећу сад коментарисати у овој теми.
За коментар ћемо отворити неку другу тему, тамо у нашој "Кафани" па да се као људи испричамо.

Сад ћу само кратко рећи: слажем се с констатацијом да смо то ми, ти који су криви за све. Мислим да је у питању еволуција, генетика... лош генетски материјал.

Све остало ћу образложити у Кафани или негде уз пиво, кад мало отопли.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju