Nepogode na rekama... > LED NA REKAMA
Led na rekama 2017
deda:
Али није лепо нападати госпођу Шојић. Она само ради свој посао. Нема у њеној изјави ничег личног. А и кад су се наше генерације обрачунавале са женама?
Znas kako Lazo , nije lepo ali takodje nije lepo lagati javno a sve u svrhu prikrivanja nemara! Da sam na njenom mestu i kada bih znao ono sto ona zna , veruj nikada nebih pristao na to po cenu bilo cega!
LSI:
--- Citat: deda 15, 01, 2017, 21:17:18 posle podne ---...Da sam na njenom mestu i kada bih znao ono sto ona zna , veruj nikada nebih pristao na to po cenu bilo cega!
--- Kraj citata ---
Али нисмо на њеном месту. Поред осталог баш и зато што у животу нисмо пристајали на лажи.
Међутим, да је више људи од интегритета међу онима који су запослени у државним органима, или би ми данас живели у рају или би државни органи остали без запослених - трећег нема.
А не воле људи да остану без посла. Па зато ћуте и причају оно што морају. Зато нам тако иде.
И сам сам поводом ове ситуације с ледом, а и више пута раније, на неке друге теме, упућивао озбиљне критике на оно што државни службеници раде. И наставићу тако.
У овој ситуацији, у великој сам дилеми: да ли су већи кривци државни органи или власници чамаца?
Ако власници чамаца и нису већи кривци (а рекао бих да нису), ипак су допринели томе да сад имају штету. Много их је који су могли да изваде чамце из воде пре леда. Али то нису учинили. Неки јер нису знали где би с чамцем ако га изваде, други јер су их заварале претходне благе зиме, а неки из чисте лењости.
Међутим, ма колико да су власници пловила одговорни, мислим да је одговорност државе већа. Јер да су благовремено припремили акцију за овакву ситуацију (читај: да су благовремено обезбедили да имамо неколико ледоломаца који би покрили више различитих сектора на Дунаву) и превентивно деловали, да су спречили да дође до формирања ледених чепова и неконтролисаног померања леда, штета би била далеко мања.
Али, изгледа, као да ником од државних органа баш и није много стало до тога да људи имају мање штете. Они као да брину неку своју бригу...
deda:
Ledolomac Greben i brod Bor prosli Umku!! Ujutru krecu u akciju!!
neptun:
--- Citat: deda 15, 01, 2017, 17:33:48 posle podne ---
--- Citat: neptun 15, 01, 2017, 17:01:46 posle podne ---
--- Citat: da se čovek pita 15, 01, 2017, 10:13:25 pre podne ---Sve se ovde vrti oko para, i dobre organizacije, Nema para, ima ih. Lično mislim da para ima ali su nepravilno rasporedjene. Da su pravilno rasporedjene imali bi i ledolomce, normalne marine, pa i očišćene puteve, prohodnost do svakog sela, Ne bi oslikavali vozove, pišali uz vetar i uvek bili u problemu.
--- Kraj citata ---
Sve se slazem.
Bio sam juce i prekjuce na dunavu.kako je moguce da nadlezni nisu zabranili da rade splavovi i jos proslava nove godine, u ovakvim uslovima.tu je moglo da dodje do ozbiljne nesrece.mediji skoro nista o ovom sa ledom ne pricaju.nesto okolisaju i niko da snimi polomljene marine i brodove i da pitaju nekog vlasnika matine ili camca sta misli. Oni pustili neku zenu da preti kaznjavanjem...a odgovornost za nerad ledolomaca na vreme niko ne pominje. Zasto nisu poslali one dizalice dan ranije da vade brodove,nego sad kad su svi izlomljeni. Inace sad kad sam video gde su ledolomci lomili led,skoro sam siguran da su oni krivi za ulazak leda u dunavac.
--- Kraj citata ---
Dizalice su angazovali vlasnici splavova i marina!! Grad sa time nema nista! Inace , vadjenje camca dizalicom kosta 200 eura!!
--- Kraj citata ---
Ma da, ja se izlupah, verovatno niko od nadleznih nije ni dosao da vidi.neradni dan
Kapetan:
Cena od 200 evra za dizalicu nije visoka .. Mi smo zbog ledohoda jos u decembru vadili ponton za obale i stavili ga u dvoriste kluba, ovo je inace redovna akcija zadnjih par godina sto se tice Palilule ... pre toga smo ga terali u govnaru nasu lepu, milu i sa nepokretnom vodom : )
Ne znam cenu al je tako izmedju 100 i 200 evra .. zadnji put je bilo oko 150 evra kad sam se raspitivao ...
--- Citat: Gorance 15, 01, 2017, 14:42:53 posle podne ---Da li ti se ikada desilo da ti se na neki nacin prekine hladjenje motora?
--- Kraj citata ---
Jeste u zednjih 10 godina jedanput.. uz svakodnevnu upotrebu automobila .. ili procentualno oko 0.03 % snase... ovi ciste led jedared godisnje mozda 10 dana i zvekne im motor, prosli put smrzavala voda.. znaci da im je faktor sjebavanja u namenskoj exploataciji (akcenat na namenskoj) oko 10% ... za kola sam ja odgovoran, za ledolomce DRZAVA.. da li primecujes razliku u exploataciji ?
ili i dalje smatras: eto desava se?
--- Citat: Gorance 15, 01, 2017, 14:42:53 posle podne ---Mozda da glasam za nekog drugog pa mi se ovo nece vise desavati?
--- Kraj citata ---
U Svici glasaju za neke druge i kad servis sjebe posao servis je odgovoran .. ako ti nedaj Boze tamo procuri uje , a ti si isao na redovan servis i imas papir da to potvrdis SERVIS placa.. vidis problem je sto TI ne mislis da je to normalan stav, vec nalazis izgovore ...
--- Citat: Gorance 15, 01, 2017, 14:42:53 posle podne ---Rade sve to iz zelje da nekome pomognu, bez obzira u kakvim uslovima radili i to treba postovati.
Krivca trazi na drugom mestu.
--- Kraj citata ---
"Narod koji izabere korumpirane prevarante, lopove i izdajnike nije žrtva već saučesnik."
George Orwell
--- Citat: Gorance 15, 01, 2017, 14:42:53 posle podne ---Uostalom, bio si u Zemunu, valjda ti je sada jasno o kakvoj sili je rec, pa mozda, samo mozda nekih narednih godina umesto tvrdnje da opasnosti nema upozoris kolege na moguca desavanja.
--- Kraj citata ---
200 evra iz vode, 200 evra u vodu, lezarina ... i za 5 godina dodjes na vrednost camca.. prosecna plata u srbiji oko 350 evra, prosecna penzija 200 evra.. jebiga shvatam ja i te lljude .. zato im na zulj ne stajem .. A da je sile , pa jeste , eno izlomi sve u Madjarskoj .. ustvari .. eno izlomi sve u Becu.. ustvari ... ajmo nizvodno.. Izlomi sve u Bugarskoj i Rumuniji .. ustvari .. kad bolje razmislim da sila samo nas udara ... zasto li je to tako .. nema to veze sa glasanjam , nego sa "nevidjenom silom koja bije po Srbima"...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju