Nepogode na rekama... > LED NA REKAMA

Led na rekama 2017

<< < (29/84) > >>

STG:

Vezano za kvarove-daleko je od normalnog ocekivati da brodovi u tim uslovima funkcionisu bez zastoja, ali se oni, uglavnom, otklanjaju na licu mesta.
Ocekujem da ce sada neko okaciti snimak modernog morskog ledolomca, ali ono sto nama (ocajnicki) treba je osposobljavanje postojecih, ocigledno je.

MiletaStamat:
Sve se ovde vrti oko para, i dobre organizacije, Nema para, ima ih. Lično mislim da para ima ali su nepravilno rasporedjene. Da su pravilno rasporedjene imali bi i ledolomce, normalne marine, pa i očišćene puteve, prohodnost do svakog sela, Ne bi oslikavali vozove, pišali uz vetar i uvek bili u problemu.

Misha D:
Ako počnu poplave, valjda su pripremili minobacače i avione.
Mađari su se tako snalazili 1956., a mi sada imamo i remontovane MIG29 umesto remontovanih ledolomaca.  sajkaca

Zoran T:

Kapetan:

--- Citat: Gorance  14, 01, 2017, 23:03:02 posle podne ---Jos jedan od komentara koji nema veze sa strucnoscu.
Ocigledno je da nam brodova ove namene manjka, ali zar nije normalno da se nakon rada u ekstremnim uslovima dogode i otkazivanja mehanike?
Zasto odmah kuknjava i napadanje nepoznatog neprijatelja?
Ni jedan ispravan od tri... Pa sta sad? Da smo imali tri prava, namenska broda na raspolaganju pre par dana, skoro sam siguran da bi ovakve scene izbegli.

--- Kraj citata ---

Ti si izgleda zadnjih 30 godine uvek na izborima glasao za vlast...
Starost broda NEMA nikakve veze sa njegovom spremom da odgovori na zadatak ... Brod je ili sposoban ili nije, to se utvrdjuje na tehnickom pregledu.
Sprema da odgovori na zadatak ima veze sa odrzavanjem i sa posadom.

Grebenu nije smeo da odkaze motor ni pod kojim uslovima , jer motor mora da bude predvidjen, sposoban i spreman da gura u mestu dok ne potrosi pun rezervoar... Ne sece elisa kroz led, vec kroz vodu, i to opterecenje mora da bude uracunato u toj klasi ...

Ove godine na srecu nismo slusali da se voda za rashladjivanje motora ledi u tankovima kao 2012te ... vidis sve to su propusti vlasnika broda, posade koja nije odbila na vreme da koristi neisprave brodove i slicno. Propusti onih koji su registrovali brodove koji su tehnicki nespremni da zadovojle klasu .. Jednostavno svi pristaju da rade ispod minimuma zahteva da bi prezivali, razumljivo ljudi imaju porodice , ali nedopustvo ...
Ako sam dobro shvatio BOR i GREBEN su klasa ledolomaca, dok Topola to nije ?

Najrcnji momenat je bio da slusamo pitanje Kapetanije "Grebenu gde se nalazis?" a Greben je clan RIS-a i apsolutno mogu da znaju gde se nalazi bez glupih pitanja.. pa na kraju krajeva mi smo sa keja, kafane sve vreme pratili Greben na MarineTrafic...

Tako da fore o nestrucnim komentarima stavis odma pored glasackog listica i "ma registruj ga nemamo drugi" postupaka...
Opravdavanje bilo cega posle jucerasnjeg dana ne vodi nicemu sem licnoj promociji ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju