Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
POMOC NOVAJLIJI...:)
RodjenDaPecaNateranDaRadi:
Jel znate koliko to kosta mozda? Cisto da znam...Inace samo jos jednom da se zahvalim stvarno mi pomazete drustvo....:)
LSI:
Овај линк http://www.overa.rs/nacrt-javnobeleznicke-tarif.html одвешће вас до странице на којој ћете наћи адресе нотара и њихове тарифе.
Зависно од вредности уговора који се оверава, нотар фактурише своју услугу.
Sent from my P9000 using Tapatalk
Kapetan:
notari su jedno veliko sranje u nasoj birokratiji ... racunajte da su stvari koje su ranije kostale 1000 (sud, opstina, katastar) dinara sada 3000 dinara i ne mozete istog dana da ih resite vec morate da se zezate 2-3 dana minimum...
ujedno nebitno je gde se camac nalazi, moras traziti notora koji je zaduzen za reon gde je izdata licna karta poklonodavca...
e onda moras da mu posaljes sve papire, da on to pogleda pa ti onda zakaze...
DuleN:
Sto tako Kapetane? Ako su notari sranje, ne bi ih uvodili po celom svetu, pa onda i kod nas... Za razliku od drugih varijanti koje su bile do sada, notar apsolutno odgovara za overeni dokument, to jest nije kao do sada: namrstena sluzbenica ti zvekne pecat i overi POTPIS i ajdeee...
Sto se cena tice, iako sam dosta dokumenata overavao nisam primetio da je nesto skuplje nego ranije... Evo danas sam overavao kupoprodajni ugovor za prodaju minija 2003 godiste i taksa je bila 1800 dinara, sve zavrseno za 10 minuta...
Kapetan:
--- Citat: DuleN 09, 12, 2016, 19:21:37 posle podne ---Sto tako Kapetane? Ako su notari sranje, ne bi ih uvodili po celom svetu, pa onda i kod nas...
--- Kraj citata ---
ne znam koliko radis sa notarima .. ja poprilicno ... ujedno u svetu mozes da biras ili notar ili sud ...
-skoro sam kupio neku zemlju oko Cozylanda... vrednost 7000 evra notoru placeno 49.000 dinara, posle naravno ide prenos i slicno .. ranije je to bilo oko 14.000 dinara, nije hteo da pristane da radim jedan ugovor sa vise vlasnika .. kaze tako su se dogovorili (izaslo bi dosta manje novca) na nivou notora Srbije
-kada sam kupio plac na kom sada gradim kucu, notor se jasno odrekao ikakve odgovornosti , sve je bilo cisto al zabolega ga, covek se odrekao odgovornosti i uzeo preko 60.000 dinara za 5 minuta posla
-jedna od vecih prevara je da notor nece da radi ugovor , vec moras prvo kod advokata pa njemu pare pa on vrsi solemizaciju ugovora pa i njemu das pare, dupli trosak... to je posle onogo cuvenog strajka advokata.. pokusao ja da napisem sam ugovor (copy paste predhodnih) al notar nije priznao ... priznao identican takav ali kad je advokat napisao
-posto gradim kucu banka stavila hipoteku na zemlju, notor na dobar dan uzeo preko 10.000 dinara plus ostale taxe... to ranije nije cak ni postojalo kao opcija ..
-A vidim neke taxe su skuplje i 45 puta : http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:510628-Overa-izjave-skuplja-45-puta
e to ti je primena Notorskog lopovluka u Srbiji .. u Grckoj otisao i zavrsio za par minuta, ali Grcka birokratija posle toga me je odvalila ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju