E, ovako treba... > Plovila

Kupovina trimarana

<< < (6/8) > >>

Misha D:
Aqua lux imam vec 2 godine i do sada nemam primedbi.
Nekoliko meni poznatih nauticara ga isto ima duze vreme bez problema.
Kvalitetna izrada, postovanje rokova i profesionalan odnos proizvodjaca.
Sa Y9,9 je brz ali , sa mojom sadasnjom Y15 istu brzinu postize sa pola gasa i sa pristojnom rezervom snage.
Tu rezervu snage sam dobro iskoristio letos kada me je uhvatio iznenadni jak vetar (salauka) na 800m od bezbednog rukavca na Dunavu. Sa manjim ili slabijim camcem i kilavim motorom mislim da mi zavrsio u nekim panjevima.

budens72:
Ovako,

kod čamca specijal 80 se spušta zrcalo iz sledećeg razloga;

taj čamac ima veliki švanc,to je tako rađeno jer kad je taj čamac napravljen najčešći motor u Srbiji bio je T4...da bi čamac sa T4 imao zadovoljavajuću brzinu napravljeno je korito sa velikim švancom i velikim sužavenjem po dnu... e sada, mi kakvi smo, dosetljivi....volimo da Specijal 80 može i da glisira, izmislili smo da se na čamcu sa švancom isti okreće u kontru,tj. izliva se kontrašvanc,.... a kada se to uradi čamac dobije višlje zrcalo za razliku između švanca i kontrašvanca... A onda umesto da stave motor sa dugom nogom stavljaju motor sa kratkom, a da bi taj motor imao kavitacionu ploču nižu od dna čamca mora da se spusti zrcalo...

e to je razlog zašto se na čamcu Specijal 80 useca zrcalna daska niže nego što je to fabrički napravljeno....

budens72:
to ovako izgleda na metalnom čamcu...

STG:

--- Citat: Gruja  01, 12, 2016, 16:35:58 posle podne ---U pravu si za Specijal,to su stari camci. Da ne bude prosao sam jeftino, a trulo. Ipak cu se otvoriti malo vise i verovatno uzeti primus 17 polovan ili aqua lux nov... Sa mojom Hondom 7,5 cu to voziti u deplasmanu naredno leto,a za sledecu god mogu ga obradovati sa 20-25ks. I onako meni to ne treba za pecanje, vec za rekreaciju u potezu Medjica-Lido-Bela stena i svi kul splavovi izmedju :)

--- Kraj citata ---
Poslednjih godina, kada ugrabim vremena, camac (Aluminijum, 5.20m) koristim na gotovo istoj relaciji i idealna varijanta je 20hp, pa kad god da bude.
Ima snage, nema preterane buke i vibracija, a ni potrosnja nije problem.
Kao sto je i Misa naglasio, bolja opcija je imati malo jaci motor, u slucaju da zatreba snaga.

tangabravo:
A ja se jadnik taman ponadao evo našao sae neki ljubitelj trimarana , kad ono ćorak oops upavusi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju