E, ovako treba... > Plovila

Kupovina trimarana

<< < (5/8) > >>

broker975fx:
Koliko ja znam jedino je bih foot za dugu

STG:

--- Citat: kole  30, 11, 2016, 19:54:03 posle podne ---I Tisa je za kratku nogu. Zrcalo je takvo fabrički. Ne volim da čitam savete ljudi koji pojma nemaju o onome što savetuju ljudima.

--- Kraj citata ---
U celoj prici je najgore kada ti sto dele savete zvuce potpuno sigurno, samouvereno i nece priznati gresku...

Elem, Specijal 80 sam imao neko vreme, koristio ga tokom cele godine sa 5hp/4t.
Zadovoljavajuca brzina, camac stabilan, ali ipak prilicno star, pa valja voditi racuna pri kupovini.
Mislim da je ovaj camac sa Yamaha 5-6hp/2t motorom prava merka.

Gruja:
U pravu si za Specijal,to su stari camci. Da ne bude prosao sam jeftino, a trulo. Ipak cu se otvoriti malo vise i verovatno uzeti primus 17 polovan ili aqua lux nov... Sa mojom Hondom 7,5 cu to voziti u deplasmanu naredno leto,a za sledecu god mogu ga obradovati sa 20-25ks. I onako meni to ne treba za pecanje, vec za rekreaciju u potezu Medjica-Lido-Bela stena i svi kul splavovi izmedju :)

Kapetan:

--- Citat: Gorance  30, 11, 2016, 23:41:40 posle podne ---U celoj prici je najgore kada ti sto dele savete zvuce potpuno sigurno, samouvereno i nece priznati gresku...

--- Kraj citata ---

Gorance apsolutno tacno !
u Srbistanu je uvrezeno misljenje da postoji duga i kratka osovina...
a da ih pitas tacne duzine naslusaces se gluposti ... van granica nasih nauticara  postoji obicno 4 duzine noge...
Evo kako to izgleda na raznim referentnim sajtovima (u imenu slike su i izvori) , a mozete pogledati i sami kako to izgleda uz pomoc googla... tako da onaj sto je na Specijalu obarao zrcalo verovatno je imao za to neki razlog ... odavno sam naucio da kazem "ako je tebi ok, meni je jos bolje"..

Kapetan:
sad sam malo pogledao slike tog Specijala sa oglasa, reko da vidim zasto je obarao zrcalo...
i mislim da mozda znam zasto je to radio iako ima kratku cizmu ...
uvrezeno je misljenje da kavitaciona ploca mora da bude u ravni ili do 5 cm ispod dna camca...

ono sto je tacno da U RAVNI DNA ide kod glisera , a 5-8 cm (2-3 incha) ISPOD DNA kod deplasmanaca ...
(http://bateau2.com/howto/shaftlength.php)

po slici bih rekao da je covek tacno to hteo da postigne  ...

doduse sta znaju ovi stranci sto oplovise ceo svet... da se mi drzimo kafanskih prica bolje ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju