E, ovako treba... > Plovila
PASARA ISTRANKA
Zoran T:
Taman zimi za smirglanje da se zagrejes...nemoj onako da izbacujes motor na platformu...kad si mogo celu vodicanku da rasklopis i sastavis mozes i ovu sperku da zalepis iznutra sam samo ti treba malko toplije vreme za plastiku...
budens72:
Ja ne bih stavljao blažujku već takođe poliester...ocrtati celo zrcalo i napraviti ploču od poliestera pa je onda zalepiti smolom iznutra na zrcalo i zalaminirati..onda je to za večito... a blažujka će za desetak godina početi da propada sigurno... Možda je ovo malo skuplja investicija ali je daleko bolja... slično je rađeno na mojoj Dalmatinki pre 4 godine...
Zoran T:
--- Citat: budens72 15, 10, 2016, 08:42:45 pre podne ---Ja ne bih stavljao blažujku već takođe poliester...ocrtati celo zrcalo i napraviti ploču od poliestera pa je onda zalepiti smolom iznutra na zrcalo i zalaminirati..onda je to za večito... a blažujka će za desetak godina početi da propada sigurno... Možda je ovo malo skuplja investicija ali je daleko bolja... slično je rađeno na mojoj Dalmatinki pre 4 godine...
--- Kraj citata ---
1000% tacno i u pravu... 114
MiletaStamat:
Samo vas slušam i pamtim šta pričate. Blažujka je jedna od opcija, ali razmišljam da uradim celu zadnju stranu od poliestera, jer je baš slaba. Videću možda isečem taj saj zadni deo gde je zrcalo, i ako negde ima kupim gorovu poliester ploču sve lepo zalepim, sa unutrašnje strane. Ali doći će neko ko već to već bolje zna od mene pa ćemo razraditi taktiku radova. Šta je dobro a šta ne.
LSI:
Милета,
Мислим да није велики проблем наћи таблу од полиетилена, полипропилена или поликарбоната али од полиестера... Тешко.
Коју год од набројаних табли да нађеш, на крају је мораш уклопити и спојити с боковима и дном чамца.
Ту ће полиестер (смола и мат) одиграти важну улогу, да све то повежу.
Што више слојева, јачи ће бити спој. Неки кажу да су доста два, три слоја. Мислим да се у свету сертификати издају за ламинате с више слојева али у овој варијанти кућне радиности, ја не бих био сигуран у јачину споја уколико не бих ставио бар пет-шест слојева и то укрштено (дијагонално, попречно укрштање мата се препоручује за постизање највеће јачине спојева). Цена такве ламинације далеко је мања од штете коју човек може претрпети због слабог споја.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju