E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (50/77) > >>

Bakara:
Pasara ide vrlo glatko sa tom Yamahom, baš me je iznenadila! A paljenu žicu od danas nosim gde god da krenem  jh

LSI:

--- Citat: Bakara  16, 09, 2017, 22:03:14 posle podne ---Pasara ide vrlo glatko sa tom Yamahom, baš me je iznenadila! A paljenu žicu od danas nosim gde god da krenem  jh

--- Kraj citata ---

Како да не иде пасара кад је то Милета сређивао.

А што се тиче паљене жице, сутра поручујем преко АлиЕкспреса!

MiletaStamat:
Danas, nedelja, jutro mestimično oblačno, ali toplo, Nisam mogao da odolim da i danas ne izadjem sa mojom Pasarom na Dunav. Ja i supruga isplovili iz Redeckog i otišli preko puta uzvodno jedno 500 metara ispod Pupinovog mosta. Ima tamo jedna zgodna vrba, za koju se vežem i pokušavam da pecam. U jednom trenutku skoro da se skroz izvedrilo, sunce prži, supruga na palubi uživa pod zracima sunca, ja zabacio štapove, probam malo i na plovak, uhvatila se jedna manja bela, uz poljubac otišla nazad u Dunav. Odjednom pogledam prema popinovom mostu i ne vidim ga. Priotisla magla Dunav peni. Auuuu ljudi, čuo sam o toj Salauci ili kako se većo zove, ali danas sam je proživeo na Dunavu. Nikada brže nisma pokupio štapove. Yamaha pali iz prve, i bež prema marini, pored mene protutnja jedan aluminijski gliser, maše, beži i on. Iza nas kao u filmovima, ono kad se pesak u pustinji podigne, tako i na dunavu samo vodena magla i vetar. Sve us vemu uspeo sam da stignem do marine, vežem se navučem ceradu, da mi se baš kokpit ne napuni vodom, i sledi čekanje dok ne stane. Zveki 66, usidren na bovi sedi  u čamcu ušuškan iposd cerade. Dobro me je iskritikovao što sam kretao sa mesta, kaže trebao sam da se samo vežem bolje za vrbu i čekam da prodje. Možda i jesam trebao ali volim što sam i ovo doživeo, da osetim prave ćudi Dunava, da znam za drugi put. Lepo je slušati  o tuidjim iskustvima, ali lepo je imati i svoje. 

MiletaStamat:
Leto prošlo, nautička sezona za nas koji vadimo čamce iz vode je polako na izmaku, tako ću i ja za jedno mesec dana izvaditi svoju Istranku, i usidriti je u dvorištu. E onda sledi pranje glancanje, razne dorade. Mora se nešto raditi zimus, čisto da se ne ulenim. Nećete se vi ljutiti kad budem postavljao pitanja, tražio savete i sl. Prvo što ću da odradim, to je da skinem postojeća vrata na kabini i da stavim roletnu. Trenutno sam nabavio aluminijsku, ali u toku je potraga za drvenom, jer mi je nekako milije da sve bude tu od drveta. Roletna bi se podizala i išla pod plafon kabine, i tako ne bi ništa smetalo, kao što sada vrata smetaju kada se otvore, i tu će se dobiti nekoliko cm prostora. Sad ako je neko imao iskustva sa roletnom na vratima kabine, ili neko negde u dvorištu ima drvenu roletnu, širine oko 60cm visiner 1 m, nemoj da je zimus pretvotri u ogrev, ako ne ide alminijumska, braon boje tako da bude što sličnija pregradi na kabini. E još nameravam, možda, da napravim platformu pozadi, sad da li od stakloplastike ili inoxa to još nisam odlučio. Motor će ostati na istom mestu a levo i desno bi trebala da stoji platforma, tako da se motor može slobodno podići. Ako neko ima slike neke lepe platforme neka postavi da ja to sve lepo snimim i prionem na radove.
 Pozdrav za sve i uživajte na reci, biće još lepih dana.

Bakara:
Evo nadjoh jedan album Pasare Istranke sa malim produzetkom korita od stakloplastike. Vidi da li je to slicno onom sto si zamislio:
https://mojalbum.com/fastic/pasara-istranka/foto/14682636/povecaj#!14682560

E sad, da li nesto dobijas time po pitanju plovnosti, ili gubis, to ce ti najbolje ZoranT reci  114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju