E, ovako treba... > Plovila
PASARA ISTRANKA
Nidza:
A mozes li ti od ove kabine da kupis/iskoristis samo gornju polovinu (kabina sa zutog camca)? Onda lepo stavis tu polovinu vise napred ka pramcu kao soferku sa tim mini krovom, pa ti ulaz kabine ostane ispod tog malog krova tako da sutra mozes i nesmetano da otovris na krovu taj ulaz u kabinu kad i ako budes zeleo. Osim toga, dobices nekakvu kakvu takvu radnu povrsinu pokrivenu soferkom/krovom, to obicno zovu prostor za mape ili slicno, a mozes i pice da spustis eventualno. U toj varijanti si zasticen od vetra u pramac, a bocno i sa krme jedino ostaje tenda/cerada kao resenje. Sad, sve je stvar estetike, kompromisa i tvojih potreba, kao i vremena koje zelis da ulozis u te radove.
Zoran T:
--- Citat: Bakara 25, 02, 2017, 22:15:23 posle podne ---Nije mi vizuelno mnogo lepa, ali mislim da bi ti ovakvo nešto bilo skroz funkcionalno. Ne smeta za pecanje, ne smeta mnogo ulaženju u čamac, a pruža određenu zaštitu od kišice i vetra u toku plovidbe. Hoćeš imati dovoljnu visinu sa tom natkabinom?
--- Kraj citata ---
ti imas taj krovni poklopac-ulaz...probaj sa njim ali zartvorenim da udjes u kabinu...
Bakara:
E to nisam onda najbolje razumeo. Sa zatvorenim poklopcem kod mene bi bio dosta otežan ulazak, četvoronoške da kažem...
A ima li za Miletu neko naknadno rešenje za taj poklopac, nakon što bi ugradio ovu natkabinu? Ili ono što Nidža kaže?
MiletaStamat:
Na Istranki je kabina dosta visoka, laganije se udje nego u vodičanku, unutra može da se sedi ispravljene kičme. Ova firma lije nove nadkabine, ta na tom žutom čamcu je samo primer kako su za nekog uradili. Da bi kasnije otvarao poklopac na krovu kabine morao bi nadkabinu da pomerim ka pramcu najmanje 50 cm, Nije to loše i dobio bi se taj prostor na kabini, što kaže nidža koji bi se mogao korsititi za razne namene. Ali baš mi se sada ne ulaže da to još radim. Videću još sutra bi trebalo da dobijem crtež kako bi ta moja nadkabina izgledala, i još da porazgovaram sa proizvodjačom. Sve kombinacije su još aktuelne.
DuleN:
Mislim da gresis ti prijatelju i to debelo...
Da bi video sta ti treba a sta ne traba , trebalo bi da plovis bar mesecak dana, pa onda u akciju...
Ovako, camac stoji u basti, pa aj ovo, aj ono,... i kad stavis na vodu ....
Polako...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju