Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje broda iz vode
ivankoni:
Slažem se da ima i straha, jer u hladnim danima ne bih obilazio čamac skoro svakodnevno kao leti. Medjutim, moj čamac je otvorenog tipa, pored prostranih kabina - dok ga vozim moram da sedim napolju. Čak i kad ne pada kiša, nije baš najprijatnije iskustvo voziti ga tokom hladnih dana. Čak i varijanta kad se negde spusti sidro, sedeti u nekoj debeloj jakni jeste lepo i prijatno - prvih sat vremena, a posle - ne baš :)
Druga stvar je što dan postaje znatno kraći, a preko noći vožnja na reci mi nije uopšte prijatna (kao što je tokom letnjih noći), jer stojim/sedim, a vetar nije "prijatni povetarac" nego "brijač". Naravno, ovo je iz moje perspektive, za druge tipove čamaca - siguran sam da postoje drugačija mišljenja.
Pošto mi je ovo bila prva sezona sa ovim čamcem, iz straha, ali i zbog pobrojanih razloga - ove jeseni ga vadim iz vode. Voleo bih da me neko ubedi u suprotno, pa da sledeće godine više ne budem samo "sezonac".
CIVIJA:
Camcu je mesto u vodi. Pa sad krece pravo uzivanje, nema guzve, pecanje...
Sent from my SGH-I317M using Tapatalk
zankiki:
Tako je, najbolji deo sezone dolazi! k5
Kapetan:
(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12";fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, "script", "facebook-jssdk"));s
--- Kraj citata ---
po meni ovaj vetar je jacine Kosave....
LSI:
Читам ове ваше коментаре па се мислим да ли од срамоте да се уопште јавим!? sha
Шалу на страну, мислим да је тачно то што сте написали да је лепо пловити и преко зиме и да је чамцима место у води. Јесте тачно али није увек и примењиво и није за све.
Постоје ту и неке ствари које су из домена веома личног.
Нпр. ја сматрам да је време лепо само кад је дан сунчан и кад је толико топло да ми прија кад ми ветар током пловидбе расхлађује тело. Чим су температуре испод 20оC. већ ми више није пријатно.
Али осим тог, личног осећаја који опредељује да ли нам је нешто лепо и да ли у нечему уживамо, постоје и неке објективне ствари.
Мислим да свако ко не може у било ком тренутку, било ког дана, сваког дана, да стигне до марине, до свог пловила у року од највише сат времена - по мени, требало би да чамац извади из воде и да га обезбеди на неком заклоњеном, заштићеном месту током зиме.
Само тако, човек је сигуран да у случају неког невремена, кише, снега, ветра, леда... његов чамац неће бити остављен на милост и немилост непогоди и нико неће морати да се бакће с њим зато што власник није у могућности да дође баш у том тренутку.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju