Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje broda iz vode
zankiki:
Stvarno misliš da brod mora jednom godišnje van vode?
Ajde jednom u 2 - 3 godine ok, da se namaže antialgin i usput proveri po nešto, ali svake godine mislim da nema potrebe... Bar ja to ne radim.
Alexa:
Ne da mora ali, bar ja, sam preko leta video sta bi valjalo da se uradi na brodu. Npr, meni nedostaje platforma za kupanje i to nameravam da preko zime uradim. Ima tu jos sitnica a i zadovoljstvo mi je da "cackam" preko zime i da za prolece bude u "top-stanju" thumbup
Kapetan:
dole kod mene u Aqua marini (bivsi shark) je sasvim ok za drzanje preko cele godine ...
MiletaStamat:
Ja kao početnik u nautici, slažem se I sa vama koji ste za izvlačenje, kao i sa vama koji ste da čamac bude cele godine u vodi. Sve zavisi šta, koliko I gde čovek voli nešto da aradi. Što se mene tiče volim da ga izvadim, dovezem u dvorište. Uvek ima nešto da radim, glancam, dotežem nadogradjujem. Volim brate to šta da radim, ako nešto ne radim na čamcu, kao da ga nemam, Neko voli da glanca auto ja čamac 6589
Misha D:
Vecina antialgina koji su nam ovde dosatupni stite trup oko 3-4 god, pogotovu ako je plovilo u nekom rukavcu gde je lakse puzevima i algama da se zalepe.
Magnezijumske zrtvene anode tesko da mogu da izdrze duze od 3 god, narocito ako je plovilo stalno prikljhuceno na 220V i ako su pontoni u marini metalni. Anode ne stite samo trup metalnih plovila nego i motore i kopce kod svih plovila,
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju