Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Kakva je Tisa u septembru?
Nidza:
Da li ima drezge u septemrbu?
Da li je voda jos uvek dovoljno topla za kupanje i cista za kupanje u delu od usca u Dunav do Titela, mozda jos malo uzvodno od Titela?
Da li je atraktivniji Dunav kod Slankamena ili deo Tise na tom potezu?
LSI:
--- Citat: Nidza 31, 08, 2016, 00:50:00 pre podne ---Da li ima drezge u septemrbu?
Da li je voda jos uvek dovoljno topla za kupanje i cista za kupanje u delu od usca u Dunav do Titela, mozda jos malo uzvodno od Titela?
Da li je atraktivniji Dunav kod Slankamena ili deo Tise na tom potezu?
--- Kraj citata ---
У недељу је на Тиси било дрезге која је покривала отприлике 10-20% површине реке. Кад то упоредим са стањем с почетка јула, кад је Тиса изгледала као покривена зеленим тепихом, рекао бих - није страшно.
У самом Тителу, код плаже, на простору од моста до ушћа Бегеја, нисам видео дрезгу у приобалном делу (ваљда све растерају купачи и глисери - ето нека корист и од њих).
Плажа је веома лепо уређена, а уз плажу је и ресторан. Постоји и простор у хладу за играње деце.
На Дунаву, потез од Сланкамена до моста код Бешке је веома леп. Има неколико ада с леве и десне стране где је могуће пристати ради пецања или купања. Мислим да је посебно лепа пешчана плажа на ади коју називају Јанда. Међутим, пре две недеље, кад сам пролазио, плажа још није изронила - водостај је од почетка године био толико висок да се песак није видео. Вода је сада пала и можда је сад плажа приступачна.
Низводно од Сланкамена, налазе се Белегишке аде - чујем да су изрониле. Ту је исто тако лепо. Постоји плажа и код Сурдука, не велика, али лепа.
Nidza:
Lazo, hvala za izvestaj iz okoline Tise. 114
Za drezgu pitam zbog usisa/filtera vode, tih 10-20% zvuci ok, znaci jul je kritican mesec.
Ako sam dobro razumeo, po tvom opisu, u tom delu Tise znaci i nije tako mirno zbog dosta glisera tj mirnije bi bilo na sidru uz neku od ada na Dunavu. Eh, toliko lepih ada, a malo slobodnog vremena.
LSI:
Нисам тако много пута био у Тителу па можда нисам меродаван за коментар али прошле недеље, седео сам око сат времена у ресторану. За све то време, један глисер се вртео у круг вукући скијаша за собом. Прошло је и више чамаца, тамо овамо...
Да ли је то много или није, ко би га знао?
Мислим да је мир на адама сигурно већи и пријатнији, али нема ресторана!
Kapetan:
ajd mali offtopic.. u vezi Drezge
zna li neko da li se radi o visegodisnjoj biljku kao i kako je razmnoziti ? razmisljam da je prebacim u jezerce...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju