Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Pažnja, oprez, upozorenje
Kapetan:
--- Citat: Nidza 01, 09, 2016, 09:52:03 pre podne ---Uostaom ima i ona nasa izreka - "Pametan uci na tudjim greskama, a budala na svojim".
--- Kraj citata ---
upravo !
--- Citat ---Bojim se da ovakva upozorenja/sugestije nemaju neku značajnu svrhu, jer bahati i bezobzirni sigurno ne čitaju ovakve forume.
--- Kraj citata ---
dolazi dosta ljudi , dnevno imamo preko 2000 ljudi u poseti , tako da citaju svi manje vise... naletece i oni koji prave takve probleme...
Iako je "smor" stavljati osigurac na ruku, on je ipak potreban ... Na srecu problemi koje ste opisali nisu toliko izrazeni na Dunavu ispod Pancevca...
DuleN:
Dosta pametnih stvari je ovde napisano i za iole pametnog coveka, to ce biti dovoljno da se zamisli malo ...
Evo ja priznajem da sam od onih koje mrzi da oko ruke stave vezicu sigurnosnog prekidaca i to cu morati pod hitno da menjam...
Posto imam camac sa motorom od 50ks imam i mogucnost brze plovidbe, ali se maksimalno trudim da ne glisiram blizu drugih plovila, niti da bilo koga ometam.
Na zalost i sam sam svedok da na vodi ima poprilicno kretena, koji ne samo rizikuju svoj zivot, vec i zivote drugih, ni krivih ni duznih ljudi...
Kapetan:
cek sta su ovi dzakovi ?
Zoran T:
Au al su se nakopali...on se nasukao pa dok su se organizovali jos im pala voda pa je prakticno ostao na suvom...taj ce da pazi sledeci put...
ivankoni:
Kad smo kod upozorenja... evo da opišem situaciju koja mi se danas desila.
Neko društvo nas je pozvalo da sednemo sa njima na splav "kod Žiće", malo iznad Ostružničkog mosta. Dakle, ugostiteljski objekat koji nema nikakvu dozvolu za rad, ni jedna inspekcija ga nikad nije posetila, ne postoji fiskalna kasa niti bilo šta slično... Hajde, restoran "na crno" - nije neko veliko iznenadjenje.
Pošto je deci bilo dosadno da sede sa starijima, ušle su u čamac i unutra se igrale. Predveče, stiže gliser "Zlatokosa" kojim upravlja glavom i bradom Čedomir Jovanović. Veže se za splav tako da mu sidro udara u moj čamac, a plavuša iz njegovog glisera najopuštenije ODVEZUJE kruzer koji se nalazio iza nas!
Srećom, neko je priskočio, uhvatio kanap, spasao odvezani čamac, a na moju sugestiju da sidrom udara u moj čamac, nije bilo apsolutno nikakve reakcije od "kapetana" "Zlatokose".
Obzirom na iskazanu maksimalnu bahatost i bezobrazluk, platio sam šta sam bio dužan i otišao. Usput, supruga me je pitala šta bi se desilo da smo kojim slučajem mi bili u poziciji drugog kruzera, te da je plavuša odvezala naš čamac sa sve decom unutra? Pa... neko bi definitivno zaglavio u zatvoru, ili ja ili moja supruga, zavisi ko bi prvi reagovao, pošto takvo ugrožavanje života sigurno ne bi lako prošlo kao udaranje sidrom u naš čamac.
Za sve godine koje provedoh na reci, nisam prisustvovao ovako bezobzirnom i bahatom ponašanju...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju