E, ovako treba... > Oprema

Radio komunikacija među članovima foruma - Zello

<< < (5/18) > >>

zankiki:
Instalirao sam, ali nemam vremena da se poigram.

Ipak ne bih ovo mešao sa radio stanicom - po raznim nedođijama Dunava, gde nam najčešće može i zatrebati, uglavnom nema signala. Takođe, drugi brodovi, prevodnice i slično sigurno ne koriste ovo.

Pre bih na ovo gledao kao na program za ćaskanje i zabavu, i za to je odličan. Ako se na Dunavu nađete u problemu (kao što sam ja prošle godine u Golubcu), sigurno imate brojeve telefona forumaša sa tog terena da priteknu u pomoć.

Bećar:
Ako zaživi ideja,na kanalu ćete imati više sagovornika nego na klasičnoj radio stanici i telefonu zajedno.
Smisao je omasoviti jeftini način komunikacije koji je svia dostupan.Brodska radio stanica (ne računamo Zonton koji ima domet par kilometara) košta stotinak evra + polaganje za operatera + taksa 10.000 za korišćenje radio prostora....Vi sa telefonom koji nosite sa sobom u kući,na poslu,na čamcu,u šetnji ste deo mnogo veće "mreže" povezanih nautičara.
Ako budemo imali 100 korisnika od kojih 50-ak aktivnih ,u svakom trenutku će na kanalu biti minimum  5 ljudi koji mogu pomoći savetom ili izlaskom na vodu.

Nadam se da naziv kanala nije nekakva prepreka da se ujedine nautičari koji plove našim rekama.
Ostaje otvoren poziv za sve koji su voljni se pridruže

DuleN:
Becar,
Ideja ti je bila super i program je super, bez obzira na to sto nema svuda GSM signala, sto ovo, sto ono...
Problem je u tome sto su se i u nautici, kao i u svim drugim hobi-varijantama ljudi toliko otudjili jedan od drugog, da ja imam utisak da niko s nikim i ne zeli da komunicira, da je sve nekakvo grupisanje, deljenje... Ma nema veze...
Ja sam tvoj post u potpunosti preneo na forum vukovi sa dunava - pogledaj sam kakvo je interesovanje...
Predlazem ti da pustis kanal tipa: "SRB reke neke" pa ko se prijavi - prijavi, koga ovo ne interesuje, nema veze...
I tako i tako bicemo s tobom i LSI na vezi, a tri losa ubise Milosa  114

Bećar:

--- Citat: DuleN  04, 08, 2016, 19:29:11 posle podne ---Becar,
Ideja ti je bila super i program je super, bez obzira na to sto nema svuda GSM signala, sto ovo, sto ono...
Problem je u tome sto su se i u nautici, kao i u svim drugim hobi-varijantama ljudi toliko otudjili jedan od drugog, da ja imam utisak da niko s nikim i ne zeli da komunicira, da je sve nekakvo grupisanje, deljenje... Ma nema veze...
Ja sam tvoj post u potpunosti preneo na forum vukovi sa dunava - pogledaj sam kakvo je interesovanje...
Predlazem ti da pustis kanal tipa: "SRB reke neke" pa ko se prijavi - prijavi, koga ovo ne interesuje, nema veze...
I tako i tako bicemo s tobom i LSI na vezi, a tri losa ubise Milosa  114

--- Kraj citata ---

114   hi

zorter:
Prijavio se kao ZORTER1 pošto je zorter zauzet user name.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju