Vidi Mapetovac, kečige nismo mi lovili, ulovljene su, što Srsa kaže ko zna kada. Koliko se sećam i u čardi koju ti često posećuješ bilo je kečiga još manjih , od milošte su ih zvali naliv pera. Nisam video da se neko bunio dok su ih u slast jeli. 
Е, пријатељу, видиш, овај Мапетовац је доследан. За разлику од оних који су јели "пенкале", ја сам власника ресторана питао зар га није срамота и како може да купује ту млађ и поред забране?
Наравно, добио сам одговор како он то ради јер у свим осталим ресторанима на обали има кечиге (тако они зову ту рибу која је тек започела живот али јој нису пружили шансу да порасте) и да ако он не купи, гости ће отићи у те друге ресторане.
Знам ја да је то истина али истина је и да ми, као народ, немамо довољно свести да то није добро или се само декларативно изјашњавамо да то није добро али ништа конкретно не подузимамо.
Не залажем се ја за то да треба да подносимо пријаве против таквих власника ресторана (мада, и то би имали смисла и оправдања). Али ако бисмо сви постали свесни да није у реду да се једе кечига испод мере, и ако знамо да је у забрани, онда бар можемо да је не поручујемо. Ако је ми не поручујемо, власници ресторана не би имали коме да је понуде и продају, па би то дало неки резултат.
Немој ти да се љутиш на мене због мог коментара. Ја тако мислим и волео бих да кечиге опет има као пре неких 30 година када сам сваке недеље куповао по пар кила свеже у Бановцима од рибара и носио деци која су уживала у дивном укусу.
Лепо је што си поставио ту слику али лепо је и да овакву полемику поведемо, не љутећи се један на другог. Верујем да такви разговори могу да буду корисни.
Извини, ја још верујем да "у радију живу мали људи".