Nautika opšta... > Nautičke reportaže

KONAČNO NA RECI

<< < (8/118) > >>

MiletaStamat:
Hvala Mile na srdačnom pozivu. Želja mi je  da učestvujem na takvim regatama, ali mislim da mi je još rano, tek se uhodavam na reci, upoznajem motor i probleme koji me mogu snaći. Čamac mi je registrovan ali nije baš za duži boravak na reci, nema WC, kuhinjicu, tako ako bi pošao sa suprugom(a bez nje se ne ide) ili sa nekim od dece bilo bi nezgodno snaći se. Hteo sam ja da kupim malo veći čamac, Pasaru od 6 metara ili nešto slično ali koliko para toliko muzike, pa je za sada ova Vodičanka prava mera. Uvek me je zanimalo dogadjanje po regatama. Koliko to traje vremenski, mislim da li na više dana ili jednodnevno. U svakom slučaju, moraću da prelistam forum da nadjem informacije, sigurno je neko postavljao slike i komentare sa regata, nikada se ne zna možda vam se jednom i priudružim.

MiletaStamat:
Stavio filter izmedju pumpice na crevu i motora, zamenio konektor, na svim spojevima stavio plastične vezice, polugica na karburatoru pada kad se motor zagreje, ali opet na početku rada prvih 15 minuta trokira, ne prima gas pa onda normalno radi, tako nekoliko puta. Čuo se sa Damirom majstorom koji radi kod Peke, rekao mi da odvrnem šraf koji stoji sa strane karburatora i onada pumpicom napumpam gorivo da slobodno curi iz karburatora, tako bi trebalo da ispere prljavštinu iz karburatora, ako je ima, ako ni to ne pomogne, onda čišćenje karburatora. Reče da je izlazak na teren i čišćenje 1000 dinara. Nije strašno, uradiću to ovih dana, pa da vidimo

steps:
Ma, vazno je iskoristiti ove lepe dane i biti na vodi.
Meni su kod Peke uz redovni servis  cistili i "ultrazvucno" karburator, mozda i to pomogne (ipak su to matori motori i ko zna sta je sve kroz njih proslo)....
Pozdrav

MoravskiLubenicar:
Mi smo na Dunavu u cugu od 5 dana....Ne očekujem komfor Hilton hotela, a od kuhinjice sve se svelo na plinski rešo jh. Završava posao a i neće se umreti za 5 dana bez neke gala klope. Jede se da se živi a onda voće, povrće i konzerve završe posao. Uz to mi imamo posadu od 8 pasa i 2 mačke  kgk. Važno je ploviti i uživati u novim slikama , mirisima i ljudima....A plovimo po Dunavu 10 godina kada smo imali more plovili smo po njemu a0335...Želim vam ona zadovoljstva zbog kojih smo mi svakih desetak dana na Dunavu...

MiletaStamat:
Neki dan sam poslušao majstor Damira, koji radi kod Peke. Odvrnuo sam šraf na karburatoru, našpricao dobro gorivo pustio da slobodno isteče iz karburatora, zavrnuo šraf, odplovio od Ade do pontonskog mosta na Lidu, nije se motor gušio, tako da sam verovatno rešio problem, narednih par dana opet idem na reku tako da ću videti da li je problem trajno rešen, ako ne sad bar sigurno znam da je karburator, pa ću ga skinuti i detaljno očistiti. A slažem se sa tim da je važno ploviti i uživati na reci i ne misliti mnogo na konfor. Pozdrav za sve.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju