Nautika opšta... > Nautičke reportaže

KONAČNO NA RECI

<< < (47/118) > >>

MiletaStamat:
U pravu si  yopatami, tek kad sam postavio nosače, shvatio sam da bi sa tri štapa bilo konfornije, što zbog pravila, što zbog lakšeg manervisanja sa njima. Početnik sam u pecanju, jedva se snadjem i sa jednim a kamoli sa 4, ali napravio 4 držača pa ih spontano i postavio.
Dobro i Laza kaže, i da postavimo više štapova nismo mi opasnost za riblji fond, od prošle godine koliko sam na vodi ulovio samo dva bucova  jh jh, Više mi je zadovoljstvo da gledam plovak kako plovi niz vodu i to iščekivanje da li će potonuti nego da li ću zaista nešto zakačiti. Lično i ne volim nešto baš da jedem ribu. Reka mi služi za uživanje, e sad ako ulovim nekog kapitalca naći će se neko ko će ga pojesti u slast, a ja ću i dalje uživati na reci, jer sam se na reci i rodio, rastao pored i na njoj, dugo vremena nisam bio u prilici da imam čamac, sad imam. Koristim svaki slobodan trenutak da izadjem na reku, otplovim makar i nekoliko km od marine i podelim to sa istomišljenicima. Divim se onima koji mogu da idu na veće destinacije, rado bih i ja, ali kako kažu -koliko ti dugačak jorgan toliko se možeš i pokriti, pa se zadovoljavam s onim što imam, i to mi je za sada dovoljno. Svima vam želim da samo uživate na svojim plovilima, volite prirodu i čuvate je onoliko koliko je ja čuvam i bićete zadovoljni i srećni!

yopatami:
U odnosu na zakone
Postoje dve vrste ljudi
Jedna zbog koje nisu ni morali da budu napisani
I druga kojima zakoni ništa ne mogu
Što se tiče uživanja
Uživajte

DuleN:
Mileta,
Ovaj nosac lepo izgeda i lepo je odradjen, ami mislim da ce ti smetati na plovilu....

MiletaStamat:
Znam Dule. Čim sam ga postavio shvatio sam to, sreća da se lako skida pa ga sklonim u kabinu kad ne pecam i tako ne smeta. Sad je tako, čamac je na vodi ne dozvoljava mi neke preprevke, alo na jesen kad ga dovezem u dvorište napraviću da nosač stoji na samoj ivici čamca tako da ne smeta, a možda mi padne na pamet i neka druga ideja pa bude postavljen na nekom trećem mestu. Znaš ti mene uvek nešto doradjujem i prepravljam. Tako mi zanimljivije  6589

MiletaStamat:
Možda ove teme ima negde na forumu aki nisam je mogao naći. Danas  na NIS pumpi uzeo 20 l benzina za Yamahu. Sutra nameravam da otplovim do Starog Slankamena pa rekoh da se nadje za svaki slučaj jer ne  znam koliko moja troši goriva. Davno sam od jednog starog majstora naučio da benzin treba cediti pa sam i ja to večeras uradio. Ono što je ostalo na krpi možete i sami videti na slici, tako da bi svakom preporučio da pre sipanja u rezervoar procedi. Imam pred filter na crevu ali ne smeta ni ovako. Što je sigurno sigurno je.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju