Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav svima

(1/3) > >>

spayder:
Pozdrav celoj ekipi sa foruma, forum je zaista fenomenalan sa pregrst korisnih informacija (zao mi je sto ranije nisam naisao na njega-istina nisam tolikao ni pretrazivao ovu tematiku).

Ovako malo o meni, na reci Savi sam se odgajio, dugo sam na vodi, ali o samoj nautici znam samo povrsno, zelim malo ozbiljnije da se upustim u ove vode (radi sebe i uzivanja na reci uglavnom) pa za pocetak zelim nesto sam da uradim. Imam camac dugo ali stalno su tu bili prisutni problemi sa pentom. Od 1999 imam tiger shar-a 91 godiste koji je vise bio van vode nego u vodi. Imam tomos 4 pentu koja mi je proklizala (majstor kaze da je camac pretezak za tu pentu). Pre se nisam mnogo interesovao za njega jel kao sto sam spomenuo stalno su bili prisutni neki problemi pa sve olako dignem ruke od toga. Razmisljao sam da ga prodam i da uzmem nesto manje ali sam odustao od te ideje i resio da ga sredim za sebe.

Sad imao bi nekoliko pitanja u vezi sredjivanja camca, pa ne znam da li da postavljam u ovoj temi gde se ljudi predstavljaju ili ako neko moze da me uputi koja tema bi bila prikladna za moja pitanja. Sto se tice enterijera i eksterijera tu nemam gotovo nikakva pitanja, to cu sam srediti kako znam i umem po svojoj zeli, moja pitanja su vezana za kupovinu nove pente i postavljanja volana na tiger shark kao i komande za pentu. Jel o svemu tome znam zaista malo. Svaka pomoc, savet i kritika su dobrodosli. 

Jos jednom drago mi je sto sam pronasao ovako sjajnu zajednicu, nadam se lepom druzenju sa vama.  25648

mladjo:
Dobro dosli 114,a saveta ce do u nedogled biti k5

LSI:
Добро дошли у наше весело друштво.
Наш пријатељ с форума, Маверик (Maverick) има шарка и много је сати провео с њим на Дунаву. Можда је он најпозванији за препоруке и савете.
Не разумем баш шта то значи: "проклизнуо" мотор али о моторима има доста тема, а има и доста бројева солидних мајстора.
Иначе, не видим зашто не бисте монтирали даљинске команде, а да ли ћете закачити "четворку" или нешто јаче, зависи од ваших намера. Усудићу се да кажем да том чамцу не треба више од 20 КС, а и с 10 има да лети по води.
Срећно!

Bakara:
Pozdrav! Imam isti camac, i trenutno ga guram bas sa cetvorkom i ide koliko ta penta moze da ga potera :) 11kmh nizvodno, 5kmh uzvodno.
Inace, cetvorke koriste ljudi i na camcima od tone i vise, i ne proklizavaju kako taj majstor kaze. Treba naravno pogoditi elisu, ali tu nema mnogo mudrosti. Tiger Shark ima 210kg i nikako ne spada u teske camce kojima treba teretna elisa.
Sa 10ks nece ici brzo i nece verovatno moci ni da izglisira, ali sa 15 konja ili tomosovih 18, cuo sam da sa dvojicom izglisira i ide prilicno dobro. Za taj camac proizvodjac preporucuje motor od 18kw, sto mu dodje 25 konja. Potrazi malo sta je pisao maverick ovde, ili na drugim mestima i nacices gomilu materijala i odlicnih ideja, a jos boljih realizacija. Ja ako budem resio da zadrzim ovaj camac duze, uzecu motor od 20 konja ili cak 25, sa njima se postize dobra ekonomija po predjenom kilometru. Ako nesto budem mogao da pomognem, tu sam

marke:
Dobro dosao Spyderu.

Sto se tice komandi Tomos 4 nema rikverc ni ler pa nikako nije zgodan za ugradnju komandi.

Svi motori sa menjacem (napred, ler i rikverc) mogu se spojiti na komande.

Volan i sediste zahtevaju prostor na camcu pa treba razmisliti da li zrtvovati koristan prostor za to.

Pozdrav.

114 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju