The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva
Једрење у близини Волоса
neptun:
na slici su sve jedrilice iz srbije. druzenje je bilo super, a jedrili smo puno i ostali dugo..
neptun:
za flok koji nije rol. nije lose od vrha jedra kroz one kukice kojima se jedro kaci za sajlu pa kroz okov na palubi gde se hvata sajla i do kokpita provuci tanji konop.npr 5mm, pa kad zduva iznenada pomocu tog kanapa spustiti flok bez napustanja kokpita. bolje sigurno nego rizikovati sa izlazenjem na pramac ili nastaviti jedrenje sa prevelikim jedrom. jedino sto se flok ukvasi od mora na pamcu.
neptun:
--- Citat: Mornar u kanalu 11, 09, 2021, 18:24:55 posle podne ---Где сте ви били , овде нико не ставља ни слику са једрења , тако да је овај форум што се тиче једриличара баш веома сиромашан . Можда и ја не би требао више да качим нешто , видим да никог то не интересује .
Послато са S88Pro помоћу Тапатока
--- Kraj citata ---
e ja ne znam ni sam zasto ne postavljam slike. a malo se i mucim da sliku postavim sa telefona. hteo sam letos malo da izvestavam, ali mi promalo. a bio sam 5 nedelja na brodu..
bilo je stvarno lepo. deca se oslobodila u vodi. a i manje im smeta kad se jedri na talasima pa smo vise vremena provodili pod jedrima nego ranije. jedino je nekoliko dana bilo dosta toplo, cak i nocu, sto je bas retko kad se spava na vodi, jos smo na sidru bili tad.. jedna noc je bila neverovatno topla. vreli vetar celu noc, tad su se oni pozari rasplamsali.
svake godine planiram da ostanemo malo u septembru, ali uvek izmakne..
Mornar u kanalu:
То сам мислио да намонтирам на флок , па сам одустао , није мени проблем да изађем и спустим флок него да га унесем у кабину и поставим други , знаш каква је гужва са канапима у кокпиту . Мени су у кокпиту и за краћење једра и то ми много значи , канингам , имам два за подизање предњег једра и ако ставим још за генакер то су већ шпагети .
Mornar u kanalu:
Знам да је проблем поставити видео , међутим слике није проблем ставити . Зато је овде на форуму слабо заступљено једрење а то је толико опширно да би требало да имамо свој форум да је среће .Нека искуства која се пренесу могу бити корисна свима па и будућим једриличара .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju