The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva
Једрење у близини Волоса
neptun:
Navionics je odlican.radi savrseno.videcete koliko znaci cim isplovite.jasno se vidi sve sto je potrebno..pozicija brzina,koliki ste deo puta presli..mape su pristojne mada po nekad neke stvari nisu ucrtane.al to su sitnice.dobroje kupiti grcku karticu sa malo interneta,zbog prognoze.ja gledam na meteo.gr prognozu za nauticare
neptun:
Ako imate internet na telefonu.moze da se prati mapa munja, super stvar,posebno kad je vreme sa cestim popodnevnim olujama. Radi u realnom vremenu, pa pred isplovljavanje se proveri da nema neki neverin u blizini.a vidi se i putanja oluje.ovo radi samo za oluje sa grmljavinom.a to su sve koje dodju iznenada leti.
Kapetan:
ja oma da vam kazem da u Volosu ne nadjoh karte... mozda ih ima ove godine, ne znam ...
Sto se navionicsa tice, dosta mu fali u Voloskom zalivu, mada ja imam neku krackovanu staru verziju , dobra stvar je da u toj verziji (a u novoj verovatno jes i vise) ima podataka o podvodnim grebenima u zalivu ... nema ih mnogo ali ovih sto ima dobro su skriveni (pred trikeri par komada) ...
@Neptun na koji software mislis kada kazes da ima mape gromova ? ja koristim sajt : https://www.lightningmaps.org/
ali je malo zeeznuto na fonu ...
sto se intereta tice preporucuem SAPUN, tako ga od miloste nazvasmo .. radi se o prenosnom hotpostu ...
u grckoj kosta oko 50 evra... drzi sa jednim punjenjem sigurno 4-5 sati .. a puni se preko USB-a...
Mornar u kanalu:
Имам грчку картицу за телефон и није проблем да купим тај САПУН , међутим све што сам читао за грмљавину и муње најбоље је не бити на пластичној једрилици . Сад да ли носити онај бакарни кабал да се веже за јарбол и пусти у воду волео би да чујем и ваше мишљење . За прогнозу имам инсталиран неки " Morecast " , међутим те непогоде су локалног карактера па мислим да је најбоље да се прати њихова локална прогноза а за то треба знати грчки .
Kapetan:
ne znam nista za taj kabl daj informacije ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju