E, ovako treba... > Plovila
Voda u kabini pasare
srsa:
--- Citat: da se čovek pita 14, 05, 2016, 20:42:21 posle podne ---Hvala Dule. Trudim se. Nisam ovo nikada pre radio ali uz savete vas sa foruma možda bude neki polumajstor i od mene. Dosadilo mi da čekam da se vreme prolepša. Zvao danas braću, namazao silikonom sastav, spustio kabinu, poklopilo se što bi rekli rupa na rupu, stavio nove pop nitne, nadam se da sam sada rešio problem ulaska vode na tom sastavu. Da se malo osuši silikon, onda vraćam gumu. Posle sledi lepljenje plute 4mm u kabini i da dočekam majstora Bobana iz Zemuna da mi postavi motor komande i razvuče struju. Nadam se da će ovih dana imati vremena za mene.
--- Kraj citata ---
Pre vracanja gume za svaki slucaj dobro isprskaj vodom iz creva da vidis da li negde slucajno pusta vodu.
MiletaStamat:
Srso toliko sam zalio silikonom da ne verujem da će moći negde da pusti vodu, kritičniji su mi oni šrafovi pozadi što sam bušio za platformu mada i tu sam dobro zalio silikonom i na svakom šrafu sa unutrasnje strane stavio gumenu podlosku pa sa spoljne strane inox podloška i zategao šraf, tako da ne bi trebalo da voda igde prodje, naravno za svaki slučaj proveriću pre nego spustim u vodu. Što se tiče Plute danas stavljao. Uzeo sam debljinu 4mm. Skalper i metar u ruke ceo dan ukrajao i lepio. Koristio sam lepak istih karakteristika kao Sintelan, ali neki drugi je proizvodjač. To sam zbog cene ista kao Sintelan ali umesto 75o ml dobio 1 litar. Nije problem stavljati plutu na stranice kabine, problem je malo na plafonu zbog poprečnih ojačanja, Nije ravno, pa je teško zalepiti kako sam zamislio. Sutra slikam i postavljam slike. Sve u svemu zadovoljan sam. Sad sledi lakiranje, onda će biti još bolje, jastuci su već sašiveni i biće kabina kompletirana.
maverick:
Ako imas mogucnost skini tu gumenu podlošku...zna s vremenom popustiti
MiletaStamat:
Razmišljao sam o tome koliko pod tim uslovima guma može izdržati. Verovatno ću sledeće sezone praviti platformu, zbog koje sam i stavio te šrafove pa će to sve biti plastificirano, onda podloške gube svrhu, važni su samo šrafovi. Važno mi je da samo letos ne puste.
MiletaStamat:
Koliko sam zalio silikonom sastav vidi se i na untrašnjoj strani, nadam se da nije negde ostala neka rupica pa da me voda ponovo zeza i pravi probleme u kabini.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju