E, ovako treba... > Plovila
Voda u kabini pasare
MiletaStamat:
Pozdrav svima na forumu, ujedno svima koji slave srećni uskršnji i prvomajski praznici., Većina od vas zna da imam Pasaru vodičanku. Prošle godine sam skidao zaštitnu gumu koja ide oko celog čamca na spoju korita i kabine, a to da bih je oprao jer se nakupilo tu dosta prljavštine. Sve sam uredno vratio namemstio, zašrafio, sada sam primetio da mi negde ispod nje na tom spoju prolazi voda kada pada kiša, i ulazi u kabinum mada primetio sam to i pre skidanja gume ali tada je bio manje vode. Pošto mi je čamac još u dvorištu ima li neko neki dobar savet kako bi to mogao sam uraditi i sprečiti da mi kišnica ne ulazi u kabinu. Da li da ponovo skinem gumu pa nekim silikonom ili nečim drugim namažem te spojeve i mesto gde je nitnama spojena kabina i korito. Baš me to nervira, ne mogu ništa da ubacim u kabinu a da se ne pokvasi. Ako je neko već imao iskustvo sa ovim problemom a uspešno ga je rešio svaki savet bi mi dobrodošao.
Kapetan:
Zavisi koliko ulazi vode.. kroz srafove koji spajaju gumu (stavis podlosku siru) trebalo bi da udju bas male kolicine...
I to samo ako nisi dobro stegao ...
Ukoliko ulaze vece kolicine onda nije kroz srafove ... Uzmi kredu i povuci u krug, iznutra, po celom camcu , pa prati kuda dolazi voda...
LSI:
А да вода не улази на неком другом месту?
Обзиром да је чамац у башти, не би требало да буде проблем да се после јаке кише (а биће је ових дана) или да се чамац шмрком добро испрска и да се онда погледа изнутра, где су трагови уласка воде.
Погледати нарочито око кедера на кабини. Или око врата...
MiletaStamat:
Proverio sam to sve, sigurno ulazi negde ispod gume koja ide oko čamca i na spoju je izmedju korita i kabine. Ušao sam u čamac kada je padala kiša i tačno vidim kako niz stranice iz pravca spoja gornjeg i donjeg dela čamca curi voda do poda akabine. To je spojeno pop nitnama, a guma za čamac sa šrafovima na nekoliko mesta, stegnuto je sve, mislim da bi na tom spoju kada se skine guma trebalo sa strane naneti neki odgovarajući lepak možda i preko pop nitni samo ne znam koji bi bilo najbolje, običan neki silikon kao što se koristi u kupatilima za spoj kade i pločica ili nešto drugo.
Zole:
Pozdrav!
Ne možeš koristiti običan silikon već neki PU lepak, npr nešto iz Sika programa.
Ovde pogledaj šta ti odgovara i rešićeš problem trajno.
http://www.bluemoment.com/downloads/sikaflexmarinehandbook.pdf
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju