E, ovako treba... > Restauracije

Kako srediti ovaj čamac?! Rđa, rđa i još rđe

(1/4) > >>

Ninochka83:
Prvo da vas sve pozdravim kao novi član foruma. k5 Žmu i ja smo kupili čamac za koji nije potrebno samo sređivanje (farba, šminka ) već poduhvat spada u restauraciju! Metalni čamac čije je dno premazano katranom i korozijom, spolja ajd još Bože pomozi, ali unutrašnjost... uf‚!
Dno je prekriveno rđom i ima jednu rupicu, pa maaaaalko pušta vodu. Nešto nam se čini da je 3u1 farba dobra ideja, naravno posle dobrog šmirglanja i struganja. Da li je 3u1 dobra opcija ili imate neki drugi predlog? Takođe, kako da zakrpimo tu rupicu, varenjem ili nešto drugo?

broker975fx:
Ima o tome dosta na forumu,prelistaj malo pa onda vidi. Zna se sta je kvalitetno resenje ali radice i neko manje kvalitetno. Kljuc svega je fizikalija i temeljno ciscenje i priprema. Tih 3 u jedan ima dosta raznih proizvodjaca,meni se ipak cini a to vidim potvrdjuju i majstori da je ipak kvalitetnije klasicna varijanta,uljane osnovne pa uljane zavrsne uz postovanje vremena za susenje i koriscenje neke kvalitetnijeg proizvodjaca. To je sve ipak samo malanje a prava zastita je zna se,epoksi osnovna i pu lak ilineka 2k farba a za podvodni deo epoksi osnovna i epoksi katran ili neka slicna varijanta poznatog proizvodjaca.

Kapetan:
prvo dobrodosao...
a pre nego i krenes u radove proveri da li so jos neki deo dna sprema da se pretvoru u slicnu rupicu...

zankiki:
Šta je sa onim konvertorima rdje? Gde god sam čitao o tome, samo reči hvale.
Nisam koristio pa ne mogu ništa bliže da kažem.

mesechar:
 dobrodošla ninočka... I pozdrav za žmu-a... Ne znam koliko ste platili ovo gvoždje ali ne pokušavajte novim da ga pravite ... Zamazite to malko da ne prlja dupe kad sedneš da ne mora da kupuješ veniš za fleke od rdje i teraj sezonu ..a što se rupa tiče ...jedan dedek u mojoj marini je imao pet rupa godinama na dnu čamca gde počne da curi  naoštri lepo dršku od metle odseče parče i ukuca i teraj dalje...deda sad ne znam dal je medju zivima al čamac je tu i dalje ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju