E, ovako treba... > Tomos

tomos 4.8 Pomoc

<< < (2/3) > >>

koledinb:
Danas cu probati dirktno gorivo sa spricem u karburator pod otvorenim cokom pa ce sve biti jasno  Pozdrav i hvala na odgovorima

Zoran T:

--- Citat: koledinb  09, 04, 2016, 09:31:06 pre podne ---Mislis da stavim podloskicu pod glavnu diznu sto spaja Lonce karburatora??

--- Kraj citata ---

dizna stoji sa gornje strane karburatora prema usisnom otvoru....mesingana dugacka a na kraju zavrsava u konus...kad je vadis na njoj sa unutrasnje strane treba da ima tanka  mala od klingerita podloskica(hoce da ostane i u telu karb)...kad vracas diznu sa spoljnje strane karburatora dodaj na karburator najtanju podloskicu koju nadjes da odgovara i vrati diznu...tako ces povecati malo protok goriva do difuzora...ako nece i sa tim uspricavajnem benzina direkt u grlo proveri i aspuh da ne prima vodu...ako ne izlazi lepo ne moze ni da udje...na kraju nadji-pozajmi drugi karb pa probaj...kod mene bila slicna opcija i to posle ful generalne kum hteo da je baci u dunav a sad se vozamo...kad vec skidas karb skini i usisnu cev(od karb do motora)pa je smirglom iznutra malo izsmirglaj(izglancaj-poliraji) obori joj malo ivice do karb sve je jako grubo uradjeno(i dihtung doteraj na meru da ne smanjuje precnik)...kroz usisni kanal na bloku mozes da "vidis-zaviris"i na karike i klip...na kraju skini i glavu motora(4 srafa) pa ocisti i glavu i celo klipa od garezi i videt ces jel ima lufta i kakvo je stanje...

PS--kod mene je obican tomos 4 i ne znam dal su im bas isti karburatori

koledinb:
Ta gore dizna je ler dizna ok   Hvala na odgovoru

Bećar:
Ako je rađena demontaža pumpe za gorivo,proveriti da li je dobro dotegnuta (možda vuče falš vazduh ).Proveriti u kom su stanju creva za gorivo mada bih ja preventivno zamenio membranu pumpe goriva i očistio sito pumpe.
Na karburatoru očistiti i produvati rupicu - diznu koja se nalazi sa prednje strane usisa karburatora (gornji desni ugao).

A što se tiče pregrevanja i istopljenih teflona,trebalo bi proveriti semering na prirubnici i proveriti cev hlađenja na
Auspuhu i u čizmi

koledinb:
Krenula generalka

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju