Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***
RESTART - Udruzenje Gradjana Moja Ladja
srsa:
Да је памети и воље, такав регистар ванбродских мотора би постојао у централизованој бази података у Министарству саобраћаја где би се обједињавали подаци Капетанија широм Србије, као што је случај са моторним возилима и где се по броју мотора или шасије налазе подаци о возилима.
zankiki:
--- Citat: zorter 03, 03, 2016, 22:03:13 posle podne ---Pa cak i ovo ali to nije realnost. Mnogo nas ima sa starim motorima (ja doduse vozim onaj koji mi je Zoke poklonio i nema sanse da mogu obezbediti papire), koji su stari koliko ja pa je tesko obezbediti realnu bazu podataka. Osim, ako se ne uniste ti motori po sili zakona pa ko ne moze da kupi novi i ne mora da se bavi nautikom. To i jeste hobi bogatih.
--- Kraj citata ---
Moram da se ne složim sa ovim. Kao kad bi vozio auto koji nije registrovan, pa ono, možda me ne uhvate. Jer ima mnogo nas sa starim kolima... Da se razumemo, svi mi tako ili slično radimo, bar ponegde, jer kontrole nema...
zorter:
Zato sam i rekao da nije realnost. Osim na Dunavu (samo zato sto je medjunarodni plovni put) nigde vise nema kontrole. Nisam ja kriv sto je tako, ali......TAKO JE.
Da nema kontrole na putevima siguran sam da bi se vozila neregistrovana vozila. A da li ih treba registrovati (i vozila i camce) to je vec pitanje. Jednom....DA, ali svake godine ...... po meni to je samo da se uzmu pare od naroda. Holandija koja je puna camaca ne registruje camce manje od 15m a one koje registruje to cini samo jednom (trajna registracija). Kako je moguce da je to kod njih logicno i normalno a kod nas nije?
Ja nemam dilemu, camac necu registrovati (po vazecim propisima ne bih ni moga i ako je nekad moglo) jer dalje od Mitrovice i Obrenovca i necu ploviti (jer zbog zakona i ne mogu).
Kapetan:
Nikad se necu sloziti sa anarhijom ... Baza motora mora da postoji u svakoj normalnoj drzavi , registrovati se mora takodje.... Druga stvar je koliko to kosta, koliko je to komplikovano...
Zamisli samo da se vozis , upoznas super lika na vodi on te ponudi picem klopate zajedno sve super... a onda vidis da mu je na ladji motor koji je ukraden tvom drugaru , a ovaj ga regularno registrovao i koristi ...
ista stvar je i sa ladjama... sutra moze neko da ti otera ladju za neko mesto nizvodno pa ti dokazi cija je ...
Kapetan:
a Nauticki savez ne bih komentarisao ni u kom slucaju ... koliko rade toliko su i poznati ...
to me podseca na Jedrilicarski savez Srbije, gde je ekipa tu da bi primala platu i delila lovu koju drzava dodeli za razvoj sporta...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju