E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Дилема: четворотактни или двотактни аутолуб?
DuleN:
Posto je sada sa sasvim drugom plovnom platformom ( gliserom ) jednoglasno smo resili da mu kupimo prezervative, posto ove seljanke iz priobalja Slankamena i Krcedina padaju na velike talase...
LSI:
Зокс, на шта се питање односи?
Ако је на мотор, та је дилема решена прошле године у марту куповином Хонде 25А.
Иако сам био веома срећан због те куповине, рекло би се да баш и нисам имао среће.
Прошлог лета, имао сам проблема са запушеним карбураторима. Мајстор Роберт се добро помучио да их очисти. После тога, мотор је веома добро радио.
Међутим, кад сам га спустио у воду, пре две недеље, испоставило се да лепо ради на јачем гасу али се угаси на леру...
Ево, сад чекам суботу и мајстора па да и то решимо.
Надам се да ће га средити, а после тога... Припреме за регату.
А сад да се вратим на почетак и на постављено питање.
Ако се односило на прагње - и та дилема је одавно разјашњена (неколико пута) у корист прасета.
Sent from my P9000 using Tapatalk
LSI:
--- Citat: Zox 12, 05, 2017, 01:25:58 pre podne ---Мислио сам на мотор. То је ако се не варам 4Т. Симптом који Вам се дешава вероватно је запрљан карбуратор. Ситница... Хонде су добри мотори.
--- Kraj citata ---
И ја сам од многих чуо да су то добри мотори. То је и један од разлога зашто сам толико пара одвојио за тај мотор. Али ето, после пар зимских месеци неупотребљавања, дошло је до зачепљења дизни - надам се да је само то.
То је још једна од ствари које сам научио на тежи (скупљи) начин.
Више људи ми је рекло да кад станем и привежем чамац, откопчам црево за гориво и да пустим да се мотор угаси кад потроши и последњу кап бензина. Али ја, ето, волим да окренем кључ...
А онда, у карбураторима остане нешто горива, а како оно није чисто, преко зиме се то исталожило и сад ...
Уосталом, од тога мајстори живе, од таквих као ја, који не слушају, а не знају, па морају да плате.
Знам, рећи ће неко да је то ситница и да могу сам. Али ја никад нисам видео како се то ради. А знам да је потребно заменити и заптивач...
Ма, зато и постоје мајстори!
Ипак, од сада намеравам да мотор гасим тако што ћу откопчати црево... И још нешто, купио сам и сад ћу намонтирати онај додатни филтер за гориво с измењивим улошком и таложником. Требало би да то додатно заштити карбураторе од прљавштине и воде из горива.
LSI:
--- Citat: DuleN 11, 05, 2017, 20:28:25 posle podne ---Posto je sada sa sasvim drugom plovnom platformom ( gliserom ) jednoglasno smo resili da mu kupimo prezervative, posto ove seljanke iz priobalja Slankamena i Krcedina padaju na velike talase...
--- Kraj citata ---
Ман'те се ви сељанки и презерватива.
Лако бих ја са сељанчицама, не знам шта ћу с комарицама. Дајте, ви, смислите неке презервативе против њих.
Много је влажно ово зима-јесен-пролеће. Висок водостај.
Бојим се, ако коначно и дође лето ове године - обраћемо бостан кад навале крвопије.
MiletaStamat:
Lazo bojim se da je od komaraca spas samo ovo odelo! 6589
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju