E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Дилема: четворотактни или двотактни аутолуб?
LSI:
Што бих ја волео да сад имам 10-15 година... па макар ме изуједали сви комарци света!
Али ко је још стицао имунитет у овим годинама?
Кажу, за ове године, најбољи лек за све болести је иловача али за ту терапију ми се још не жури... Нека хвала. Ипак ћу ја узети шешир.
zica:
Lazo svi mi negde grešimo ja mislim da kod dužeg nerada motora treba da se isključi dovod goriva i pusti da motor potroši svo gorivo pošto je dobar kvalitet ono napravi neznam kako se na engleskom kaže (sranje).A ikod par dana to isto radim.
LSI:
--- Citat: zica 12, 05, 2017, 10:25:51 pre podne ---Lazo svi mi negde grešimo ja mislim da kod dužeg nerada motora treba da se isključi dovod goriva i pusti da motor potroši svo gorivo pošto je dobar kvalitet ono napravi neznam kako se na engleskom kaže (sranje).A ikod par dana to isto radim.
--- Kraj citata ---
Да, то је управо оно што су и мени објаснили и мислим да је то тачно.
Решио сам да почнем да примењујем то правило. После сваке вожње, ако знам да пар дана нећу палити мотор (што је код мене до сада увек био случај али ће све мање бити јер ћу имати више времена), пустићу да се потроши сво гориво у карбураторима. Није тешко пре следећег паљења, пумпицом напунити систем.
Ипак, ја сам раније возио још мање него прошле године али нисам на јамахи "осмици" имао тај проблем зачепљења карбуратора. А овде на Хонди има их чак три.
Већи мотор па већи и проблеми.
maverick:
Ovo s potrošnjom goriva je primjenjivo za 4t..kod 2 t...svaki prestanak dolaska mjesavine je i prestanak podmazivanja...kratko ali sigurno nije dobro na duzi period...
LSI:
Мислим да је Маверик направио грешку приликом куцања и да је хтео да напише да код 2Т (а не 27, како пише у поруци) мотора сваки престанак доласка мешавине значи престанак подмазивања и прегревање мотора.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju