Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Dozvola za UMC
Kabe:
Juče preuzeo UMČ dozvolu i uzeo obrazac za međunarodnu, kao i sve ostalo što je potrebno za regulisanje.
Harač:
Obrazac i šta je sve potrebno:
Korisna informacija može biti nekome da uprkos tome što mi u lekarskom uverenju piše da moram da upravljam sa "pomagalima" za vid, za dozvolu sam predao fotografije bez naočara, a važenje iste je 10 godina. Niko me ništa nije pitao.
Ćoroskope naravno uredno koristim jer bi bez njih izgubio kormilo :D
Kabe:
Još da je neko bio pametan i okačio na sajt ovaj obrazac pa da ne mora da se ide kod njih za štampu, jedan korak manje.
Inače, sve to je takođe moglo i putem emaila da im se pošalje pa onda dva koraka manje... I na kraju da pošalju poštom dozvolu. Tri koraka manje.
Misha D:
....A da smo u Holandiji i 10 koraka manje......
Pa šta bi onda radila tolika administracija i to te izmišljene poslove.
Meni su pre neki dan za produžetak UMČ dozvole tražili:
-2 nove slike ( stare 2-3 god koje sam im dao prošli put neće da prime)
-očitanu lk
-uverenje o polozenom ispitu za UMČ iako već imam dozvolu koju su mi oni izdali pre 10 god
-lekarsko uverenje jer imam 65 god
-staru UMČ dozvolu
-uplatnice
-popunjen njihov obrazac zahteva koga nema na njihovom sajtu i na kome jedino postoji br.njihovog računa.
Znači: prvo odeš da uzmeš zahtev, pa ponovo sutradan da im sve odneseš, pa posle 5-6 dana po dozvolu, a pre toga slikanje i odlazak na lekarske preglede. Oko 5 izgubljenih prepodneva, dobro je da nije 10, hvala im.
I dobio sam produženje samo na 3 god iako sam istovremeno za vozačku B za auto dobio na 5 god oops
A nekada su izdavali UMČ dozvole bez ograničenja važenja.
Nebiser:
Pozdrav svima nov sam na forumu.Planiram da polažem za UMČ pa me zanima, obzirom da sam iz Beograda, da li mogu polagat npr.uNovom Sadu ili u drugom gradu pošto sam dobio info.da moram po mestu prebivališta?Treba mi pouzdana informacija. Hvala.
zoki_ns:
Mene danas zaustavila recna policija
Camac je bio registrovan, nisam imao nalepnicu :)
Pored toga polagao sam u prosli cetvrtak, ali nisam jos dobio dozvolu. Srecom sam imao slikano u telefonu zahtev koji se dobije na polaganju, doduse prazan, da im pokažem pa sam prošao bez kazne.
Doduše mislim da je plavuša na pramcu odradila svoje inače bi platio kaznu sajkaca
Glavna zamerka je bila sto mi je ugasen motor a na plovnom sam putu. Doduše to jeste tacno al bili smo s kraja a ne posred Dunava.
Sve se na kraju lepo zavrsilo :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju