Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav iz Pančeva

<< < (4/7) > >>

Petar:
Dobro dosao  kgk

BogdanPA:

--- Citat: Bakara  25, 01, 2016, 13:44:35 posle podne ---Dobrodosao! Pretpostavljam da johny trosi dosta i delom jer ne moze da izglisira, a 25hp u ameru mora da pije :)
Koliko mu se krece potrosnja i da li znas kojom brzinom se kreces sa njim?

--- Kraj citata ---

Pošto je Dunav ipak merilo - uz vodu oko 8 sa dve trećine gasa a niz vodu oko 10-11. A potrošnja, to ni sami ne znamo ali preko 10. Do Bele Stene i nazad jedno 25-30 litara. Što je mnogo mnogo je. Zato molim ako znate da neko prodaje teretnu 9.9 yamahu da mi dojavite :)

Bakara:
Da, tako sam i mislio za brzinu a i potrošnju :)
Nema šta, taj motor koji tražiš je idealan za Brodivoja

zankiki:
Drugar moj već neko vreme gleda da kupi takvu yamahu, ali su jako retke. Ko je ima, ne prodaje je.
Sada se ipak odlučio za novu, jer kaže da ih jednostavno nema na oglasima, bar ovih novijih.

A potrošnja je stvarno prevelika... Sa obzirom na brzine koje ste postavili, pretpostavljam da Dunav tu kod Vas teče nešto sporije... Kod mene je uzvodno 7, nizvodno 14-15... Bez obzira na sve, ta potrošnja mi deluje prevelika. Imao sam brod sličnih gabarita, metalni tabanaš, pa je u nekom sličnom režimu trošio oko 3.5 litara sa tomos 18.

Da probate na pola gasa ili manje, verovatno bi izgubili 10% brzine i smanjili potrošnju za 30-40% ? Taj motor je jak, možda gurate brod preko granice tog korita?

Bakara:
Verovatno je to slucaj. Taj johnson bi mogao da postigne neku ekonomiju ali na mnogo laksem koritu koje moze da izglisira i verovatno dobaci cak i do 40km/h, onda tih 10L nije nista.
Ovako samo gura vodu, mada u svakom slucaju treba proveriti da li je odgovarajuci trim i da li je elisa odgovarajuca za tu tezinu i deplasmanski rezim.

Nevezano za ovo sve, najbitnije je provesti sezonu na vodi, a vi itekako imate sa cim da je provedete i uzivate. Motor kad bude-bude  hi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju