e sad, dok ne dodje nastavak renovacije, u tehnickom smislu, malo teorije i saznanja koji mozda mogu koristiti nekome, pogotovo ovima sto petljaju sa samogradnjom ili uvozom.
spomenuo sam da ovu priklicu nije bilo moguce registrovati jer nije imala odvojen sistem kocenja u slucaju nuzde. prikolica je samonalijetajuca i radi na principu hidraulickog pritiska. u sapi za kacanje ima cilindar i rezervoar sa uljem koji je crijevima povezan sa kocionim sistemom na sva cetiri tocka. u skoro svim slucajevima obicnih auto prikolica koje mi koristimo taj sistem je mehanicki, odnosno putem sajli.
i ovaj sistem ima kocnicu za slucaj nuzde. to je ona sajla koja se kaci za okce pored kuke ili na samu

. u slucaju da se prikolica otkaci ta sajla povlaci ruciccu i blokira sva 4 tocka. to je iskljucivo da prikolica ne bi isla dalje nekontrolisano i ugrozila ostale ucesnike u saobracaju. medjutim, kod ovog hidraulickog sistema ta kocnica za nuzdu koristi isti cilindar i crijeva. iz tog razloga EU ne prihvata to rjesenje i zahtijeva da kocnica za nuzdu bude mehanicka, odnosno preko sajle.
ljudi moji ja sam danima kopao po internetu, americkim stranicama i forumima da nadjem informacije vezane za to. i nasao! pronasao sam "klijesta" gdje je glavni sistem kocenja pomocu hidraulicnog cilindra i crijeva, a kocnica u slucaju nuzde je na sajlu i montira se odvojeno.
u tom traganju sam takodje saznao da postoje "klijesta" koja su sa "free backing" sistemom to jest da moze nesmetano da se ide u rikverc dok kod drugog sistema mora da se otkaci sistem kocenja kada se zeli ici u rikverc.
eto to je to sto se tehnickog dijela tice.
meni ostaje sada da razmontiram ovaj stari sistem i da namontiram novi kako bih imao potpuno funkcionalnu prikolicu